Pengikut

Arkib Blog

Sabtu, 31 Julai 2010

Polis ambil alih laman web skim cepat kaya

KUALA LUMPUR 29 Julai – Laman web sebuah skim cepat kaya yang ditumpaskan di Mentari Court, Bandar Sunway, Petaling Jaya dekat sini kelmarin diambil alih oleh polis bagi mengesan mereka yang teraniaya dalam skim berkenaan.
Pegawai Jabatan Siasatan Komersial Ibu Pejabat Bukit Aman, Supritendan Ahmad Noordin Ismail berkata, polis terpaksa mengambil alih laman web berkenaan selain meminta pelanggan yang terlibat dalam pelaburan itu tampil memberi kerjasama.
“Setakat ini, kita telah dapat berhubung dengan beberapa pelanggan yang terlibat dan mereka telah bersetuju untuk memberi keterangan.
“Berdasarkan keterangan daripada semua mangsa yang terlibat, kita akan dapat mengetahui jumlah pelaburan yang dikumpul oleh sindiket itu,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Akhbar hari ini melaporkan polis berjaya menyelamatkan seramai 80 orang daripada turut terlibat melaburkan wang terhadap sebuah skim cepat kaya yang aktif di Lembah Klang ketika ini.
Seramai 59 agen skim tersebut ditahan ketika sedang memberi taklimat di Mentari Court, Bandar Sunway.
Turut dirampas, 18 buah kereta mewah seperti BMW, Nissan Fairlady, Toyota Alphard dan Mercedes-Benz yang dijadikan modal untuk meyakinkan pelabur baru.
Ahmad Noordin memberitahu, pihaknya juga sedang menjalankan siasatan berhubung individu lain yang terlibat dalam skim berkenaan.
Jelas beliau, tempoh reman selama tiga hari yang akan tamat esok terhadap 59 agen itu mungkin akan dilanjutkan sekiranya siasatan tidak dapat diselesaikan secepat mungkin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan