Pengikut

Arkib Blog

Rabu, 21 Julai 2010

Semua orang yang kata skim pelaburan ini tipu…… adalah penipu!!!!!

Notes>>>Ayat orang-orang yg tak boleh terima kenyataan hakikat FriendClub,One Community Worldwide,Micro Macro Business,SGN,Unstopbebal,Hyprobulksms,Login FB dapt 100,& Skim-Skim Piramid yang ntah hapa2 nama lagi yg sama waktu dengannya sebagai Scam..

Info Pengguna - Skim Cepat Kaya
http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=104&pg=457&ac=551&lang=bm
Sumber Bank Negara.(kalau budak friend club mana ader pedulik dah ni..web KPDNKK pun diorg cakap GAFC yang ubah suai...aku nak tanya..yg join lain2 tu ada fikir camtu jgak ker)


>>>Apabila anda mengetahui tentang sejarah skim pak man telo ini, anda boleh lihat, sejarah ini sedang berulang pada masa ini. Bagaimana orang ramai yang menyertai skim ini, sanggup mempertahanan skim ini mati-matian. Bagi mereka, semua orang yang kata skim pelaburan ini tipu…… adalah penipu. Tidak kiralah orang itu makcik kantin ke, tukang kebun ke, penoreh getah ke, doktor ke, penasihat kewangan ke, mufti ke ataupun jutawan sebenar pun! Jika orang itu kata skim pelaburan yang mereka sertai itu adalah tipu.. bagi mereka, orang yang cakap itulah yang penipu. Mereka akan kata, orang tersebut busuk hati, dengki, tak boleh tgk orang senang dan orang yang cakap skim pelaburan mereka sertai itu tipu, tidak tahu apa-apa kerana mereka belum masuk dan sertai lagi pelaburan itu.

Ho! ho!.. satu alasan yang sungguh kurang bijak!…

Anda tidak perlu terjun dari bangunan untuk mengetahui bahawa jatuh bangunan itu adalah sesuatu yang menyakitkan dan boleh membawa maut. Anda tidak perlu membiarkan diri anda di patuk ular, untuk mengetahui dipatuk ular itu adalah sesuatu yang menyakitkan. Dan anda, tidak perlu menjilat tahi, utuk mengetahui tahi itu busuk.

Sejarah pak man telo sudah mengajar, jadi mengapa perlu biarkan ia berlaku sekali lagi? Anda boleh lihat bagaimana orang ramai kehilangan wang berpuluh-puluh ribu di dalam skim pak man telo dahulu.. dan situasi dulu, saling tidak tumpah dengan apa yang berlaku sekarang.

Apa yang paling pelik, jika seseorang penasihat kewangan dan jutawan yang boleh menjadi jutawan kerana kebijaksanaan mereka menguruskan wang serta pelaburan mereka serta bijak mengendalikan dana-dana pelaburan di bank. Turut dituduh tidak tahu apa-apa tentang skim mereka. Oh! Jika orang tersebut boleh menguruskan pelaburan serta dana-dana di bank.. memahami segala selok belok urusniaga perdagangan dan instrument pelaburan yang ada di dunia ini, saya tidak nampak mengapa mereka tidak boleh faham dengan skim pelaburan anda.

Jadi… sudah-sudahlah, berhentilah dari menyertai dan mengajak orang ramai menyertai scam pelaburan internet ini!

Kalau scam, kenapa saya masih dapat wang tiap2 bulan tepat pada masanya?

Helloooo…. do you know what is “scam” means?

Scam di dalam kamus oxford bermaksud “dishonest plan to making money”, atau dalam bahasa melayunya, suatu rancangan yang tidak jujur di dalam membuat duit, lihat perkataan yang di “bold”kan itu.. ia adalah “rancangan”…

Jadi… apabila saya menyeru, jangan sertai sesuatu pelaburan itu, kerana ia adalah scam.. ia bermaksud, jangan sertai pelaburan tersebut, kerana ia adalah merupakan satu rancangan yang tidak jujur yang berniat untuk menipu wang anda.

Tetapi, yang sedihnya, ramai orang yang salah faham dengan maskud scam ini. Bagi mereka, selagi website tersebut membayar mereka, maka, ia bukanlah scam. Ia hanya akan dikatakan scam apabila website tersebut sudah tidak membayar mereka lagi…

Sekali lagi…. helllooooo…. itu dipanggil “fraud” bukan lagi “scam”.

Scam = rancangan jahat untuk menipu wang anda ( pada fasa ini, mereka akan memberikan anda maklumat yang tidak jujur tentang bagaimana wang anda akan berganda, kononnya, offshore investment, commodity, warrant dan apa2 sahaja nama yang pelik dan sedap didengar, dan yang pastinya, anda tidak tahu apa-apa pun mengenainya) = masih membayar, bertujuan untuk mendapatkan lebih ramai lagi mangsa

Fraud = penganjur cabut lari (dilakukan selepas kuota mangsa & keuntungan mereka sudah mencukupi atau sistem mereka sudah tepu dan tiada lagi mangsa baru yang dapat dicari) = tidak lagi membayar anda

Itulah kesilapan yang seringkali dilakukan oleh orang-orang tamak yang pemalas tetapi mahu kaya. Mereka sangkakan, yang “fraud” itu scam.. dan yang “scam” itu adalah jujur dan murni. Dan pihak yang jujur dan murni di dalam menegur mereka, di panggil pula sebagai pendengki, busuk hati, bodoh, tak tahu apa-apa dan sebagainya. Oh! Sadisnya…

Nota Ulangan: Scam bermaksud suatu rancangan yang berniat jahat untuk menipu wang anda, ia bukan bermaksud.. “website yang tidak membayar”, usah terkeliru. Manakala, website yang sudah tidak membayar pula, dipanggil “fraud” bukan “scam” lagi. Dan apabila fasa “fraud” ini berlaku, masa itu, barulah anda akan tahu, betapa bijak & jujurnya orang yang menegur anda sebelum ini.. tetapi, pada waktu itu, anda sudah terlambat.. wang anda sudah pun lesap

Dipetik drpd:
http://www.mohdsuhaimy.com/2007/03/26/pelaburan-internet-scam/

...Dah bila tak dapat cekau dah duit orang bawah maka keluarlah ayat Kami Tak Tipu. Malah Kami dItipu.... >: - (

Tiada ulasan:

Catat Ulasan