Pengikut

Isnin, 28 Februari 2011

PENIPUAN :Pembeli rumah Bukit Merah Lake Town Resort Ditipu oleh Pemaju,MK LAND & SEGI OBJEKTIF SDN BHD??


by SAY NO to MLM on Monday, 28 February 2011 at 23:55

Bukit Merah Laketown Resort Timeshare package for sale 

Developer: MK LAND & SEGI OBJEKTIF SDN BHD
Purchaser of this package will own Unit No. A902 Suria Laketown, Bukit Merah Laketown - RM299,000.00 or nearest offer. Just Ready March 2006.
Through the Guaranteed Rental Return (GRR) Agreement, Segi Objektif (M) Sdn Bhd (a member of the MK Land group of Companies), will pay the unit owner a 8% GRR for the unit which is handed over to them to sell. 
The GRR amount is RM 1,200 monthly, which can be used to off-set any bank loan (if he buyer takes a bank loan to purchase the property). E.g. Our bank repayment was only RM1,184 per month.
The operator is Segi Objektif (M) Sdn Bhd, a member of MK Land group of companies. On top of the GRR, owner will also get a 14-day free stay every year during the GRR period.
For a description of the Suria Laketown and better explanation of the GRR plan.Please visit Lake Town Resort
sekeluarga kena tipu
My story..
Bukit Merah Lake Town Resort yang dibina oleh MK LAND dan anak syarikatnya SEGI OBJEKTIF SDN. BHD. telah menipu lebih 600 pembeli service apartment dengan membina bangunan haram diatas tanah milik Kerajaan Negeri Perak yang tidak boleh dijual kepada sesiapa. Pejabat Tanah Perak juga terlibat sama dalam penipuan tersebut dengan mengutip cukai ke atas pembeli-pembeli. Terlibat sama dalam penipuan ini adalah AmBank, CIMB dan lain-lain bank dengan mengutip wang pinjaman perumahan dengan pembeli rumah.

Bagaimana sebidang tanah yang dimiliki oleh Kerajaan Negeri Perak boleh dibeli & dibina penempatan haram oleh MK LAND? SPRM harus segera menyiasat perkara ini sebelum ianya menjadi isu politik. TAN Sri Mustapha Kamal Abu Bakar adalah Pengerusi Eksekutif, MK Land Holdings Berhad ini dahulu perlu bertangungjawab menipu rakyat khususnya org melayu yang kebanyakan adalah pembeli. Kononya Pembeli akan mendapat keuntungan melalui skim sewa beli resort (Suria Apartment bkt.Merah Lake Town )  developer janji certain amount dari harga jualan.

cth developer akan bg 8% setahun hasil dari sewaan dalam bentuk GRR. dalam tempoh 3 tahun tahun. kalau beli rm200k, 8% dah rm16k setahun..rm1500 mcm tu sebulan…wooww…tp sila lah kira dulu installement bulan2 berapa.  Jenis resort memang mahal... beli rumah Service Apartment  Rm300,000.00 bayaran ansuran bulanan Rm1600.00.
Sekarang banyak hartanah-rumah,apartment di Bukit Merah kebanyakan telah dilelong.... Harga pun jatuh sehingga Rm180,000.00 memang gila laaa... akhirnya pembeli terpaksa menangung Hutang. kerana ? penipuan Mustapha & MK Land.


Aduan: 
Aku juga telah tertipu dengan mereka..Hingg kini tiada keuntungan yang diperolehi. Aku telah membeli 1 unit LTSA pada awal tahun 2002 yang lalu. 3 Tahuin pertama GRR di bayar tapi tue pun selalu lambat. Aku terpaksa dahulukan gaji aku hendak membayarnya.. Janji jurujual memang menarik kononnya boleh dapat 1k-3k selepas 3 tahun...semua tue hampes belaka...Janji Kosong Aje!!! Memang penipu...Lepas 3 tahun di bayar GRR RM150 jer...Itu pun lambat bayar...Ramai yang telah ditipu mereka..Aku sebarkan maklumat nie bukan suka-suka tapi adalah realiti yang terpaksa aku tanggung beberapa tahun nie. Aku terpaksa membayar instalment bank sebanyak RM650 sebulan sehingga kini. Instalment habis masa umur aku 55 tahun...Cuba bayangkan berapa puluh tahun lagi aku terpaksa bayar hutang dengan bank dan apartment tue dah jadi hampeh...Nak duduk hanya 14 hari jer. Kalau cuti sekolah tak boleh...Kata untung banyak tapi semuanya penipu...Rasanya ada 1000 pembeli yang telah tertipu..Tapi manakah mereka...Kenapa sehingga kini tiada tindakkan dari kementerian dan perumahan..Kata dah ambil lawyer..Aku dah bayar RM50 untuk kos lawyer tue...Tapi hampeh..So pada yang ingin nak beli ke nak duduk bukit merah ke korang fikirlah sendiri...

Pembeli Yang Tertipu dengan sikap orang kaya..
Mustapa Kamal kenapa nie...

From: mohd nor affandi To: SahabatInteraktif@yahoogroups.com Sent: Monday, September 

Re: [sim] KOMPLEN : Penipuan licik MKLand Bukit Merah  
Anda lupakan jer lah...... Takkan ada sesiapa yang berani sentuh kompani tu, kebal se kebal kebalnya. Abg saya kena tipu gak, sekarang nie dah black list, tanggung sendiri jer, dah bertahun dah pikul biawak hidup. Tapi bukan kat bukit merah.....kawasan sewaktu dgnnya gak. Anda bersedialah tanggung bala tu. Kalau nak gak, baca "yaasin" jer.

From: samsuri arif To: SIM Sent: Friday, 

Subject: [sim] KOMPLEN : Penipuan licik MKLand Bukit Merah
Salam sejahtera,.. minta laluan tuan mod,. ada sesapa yang tertipu dengan pembelian apartment di Bukit Merah tak?saya mencari kekawan di SIM yang boleh sesama membantu macam mana nak selesaikan masalah penipuan licik oleh pihak developer MKLand di Bukit Merah Lake Town Resort.. loan nama pembeli tapi janji interest charge pihak developer bayar akhirnya dia takbayar nama pembeli kena blacklist dengan bank.. buat report polis pun takjalan bcoz depa ni(developer) lagi power pula...memang naya saja pembeli majoritinya melayu..salesman pula bangsa lain.. so sesapa ada idea mcmana nak solve..tolong bagi pendapat.. tq wassalam

The MK LAND & SEGI OBJEKTIF SDN BHD developer had conned their service apartment as guaranteed investment. At the end, we have to servicing the installment for them. Their payment reduced from RM750 to RM350 after 3 year GRR. Biggest con development project.... Another secret issues is, this area used to be a dumpling ground for radioactive toxic.. so if u pregnant ,Pls dont ever visit this area

More info: 

inilah kondo luas 850k.p berharga dalam rm300K tersangatlah mahal...
Pendapat peribadi aku.
source from blog...
1.kalau nak melabur ke kondo resort ke, apa ke…kalau boleh nie adalah pelaburan rumah yg ke 5,6 ,7 ke 8 anda lahh..bukan ke2,apetah yg pertama.
2.kebanyakan kondo resort nie, harga dijual mmg kaw kaw mahal, dah tuh dah nama resort, so maintenance plak..perghh..mahal nak mampus. kalau mentari court aku tuh rm70-80 sebulan, studio size plak utk condo resort minimum rm250… 
3.kenapa laku walaupon mahal?sebab kebanyakan developer janji certain amount dari harga jualan.cth die akan bg 8% setaun. tapi sila baca clause betul2…adakah 8% setaun nie die bg sampai ko mati, atau pon certain2 tempoh sahaja..let say 5tahun. kalau beli rm300k, 8% dah rm24k setahun..rm2k sebulan…wooww…tp sila lah kira dulu installement bulan2 berapa.
4. SELALUNYA ada special clause, after 5years, SUKAHATI MAK BAPAK NENEK AKU nak bagi berapa..2%..2% lahh ko dapat…3%..3% lah ko dapat…naik 10% setaun? IN UR WET DREAM BRO.
5. kalau dieorg manage…dieorg akan bg duit sama ada every month, quarterly, 2kali setahun, sekali setahun, sekali dalam 2 tahun or bila ko dah kuar parang kat opis dieorg…hehehe…awal2 “perkahwinan”..semua indah yobbb…kentut pon pergi toilet.
6. after 5 tahun, kalau die taknak sambung service…sila buat sendiri..amik booking, kemas bilik, tunggu customer datang (janji kol 3pm,sampai kol 8pm). aircond rosak plakkk..haha..sila repair onthespot or else customer akan buat blogspot semata2 utk kutuk service anda.
7. kalau buat sendiri, kalau dekat ok, kalau jauh, mmg terpaksa harapkan org. kalau ko byk cekadak or tersangat sayang dgn unit ko beli, ko terpaksa pilih2 customer.ada org nak muslim sahaja, ada org nak 2 org jer masuk unit die, takmau 30org masuk 1 studio unit. boleh PASTIKAN?
8. kalau harapkan org, kalau die masukkan org tanpa bgtau ko, ko nak buat apa?
9. kalau buat sendiri@harapkan org…bulan puasa mmg kurang org@kadang2 takde orang langsung…. tp bulan ko kene byr rm2000…hehehe…
10. bila batch2 ko yg beli awal2 (kononnya pantas mencari peluang) dah kuar dari management dan uruskan sendiri..pastu tak dapat uruskan sendiri..pastu kene lelong. sedey jerk bila tgk org beli rumah rm300k korang tuh cuma rm150k sahaja…kalau rm100k? lagi lahhh….hahaha….
11. bila ko jalankan sendiri booking n etc, ko dah kira2 berapa mau sewakan…datang mamat mana ntah..selamba die bg harga murah kaw kaw…terkedu ko…mungkin die bleh bg murah sebab die beli murah.mungkin die bg murah sebab melayu mmg suka lawan harga, sampai kadang2 makan modal(tak macam cina yg control harga).
12. last but not least, buat kira betul2, baca TnC betul2, baca review betul2, borak2 dgn mamat2 yg penah beli condo resort, amik tau pasal rumah.

58 ulasan:

  1. saya antara yang terTIPU...
    tak tau la mana nak cekau RM1000 bayar installment bulan2 after 3years ni. sekarang ni baru masuk first year. apakata kita guna kuasa internet utk sebarkan PENIPUAN LICIK ni. tengok macam mana negara arab boleh runtuh sebab kuasa internet. semoga ALLAH makbulkan doa kami golongan yang terANIAYA NI.

    BalasPadam
  2. sabar la ye...ramai lg yg di tipu di luar sana...skrg masa kita sebarkan sebelum ramai lagi ditipu

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak cuba buat memorandum tak.. keje banyak sikit la..kena cari ramai lg mangsa..anggaran 20-30 orang..bawa memorandum jumpa pihak pengurusan bank..awak loan bank mana. my email: lizamona50@yahoo.com.my

      Padam
  3. Kes Bukit Merah ini pada pandangan saya melibatkan konspirasi peguam yg berurusan dengan anda. Semua peguam ini disyorkan oleh jurujual Bukit Merah aka Segi Objektif aka MKLand. Setiap urusan beli tanah melalui pinjaman BAnk diwajibkan melalui peguam. Peguam pula perlu membuat carian rasmi berkaitan terlibat untuk memastikan hakmilik itu wujud/sah dan tidak tertakluk kepada sebarang sekatan/masalah. Cuba anda fikir bagaimana tanah yang tidak diserah kepada kerajaan/menjadi tanah kerajaan boleh mendapat pinjaman bank.Dan bagaimana mahkamah boleh mengeluarkan perintah lelong yang dipohon oleh pihak bank kpd pembeli yg gagal menjelaskan bayaran, sedangkan tanah itu tanah kerajaan.Semasa perbicaraan adalah wajib kpd mahkamah menentukan status tanah tersebut sblm dikeluarkan perintah. Saya cadangkan buat aduan kepada Majlis Peguam Negara.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya tidak terlibat dengan isu ini tapi cuma nak bagi pendapat. Jika di perhalusi isu ini nampak macam isu scam. Pembeli tertipu kerana terpedaya dengan "wayang" yang di mainkan oleh scammer . Bila duit dah mencurah masuk "wayang" pun sertamerta stop! Saya cadangkan laporan dibuat kepada Bank Negara Malaysia sama seperti kes kes scam yang lain.

      Padam
    2. scam tu mcmana

      Padam
  4. peeeh. dasat punya penipuan. cukup terancang. aku juga hampir terjebak dengan konspirasi ini. nasib masa tu poket tak berapa ok. terselamat. aku doakan orang macam tu sedar dari kesalahan dan memulangkan kembali duit org2 yang teraniaya. bersama2 lah kita bersatu menyedarkan org2 melayu tentang bahaya MLM ini.

    BalasPadam
  5. aku pun kena jugak mcm mana nak contact hampa semua ni email aku 70faisal@gmail.com. ramai yg kena tipu. kita buat mcm persatuan kita lawan..

    BalasPadam
  6. tak sudah2 nak menipu orang...

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum,

    Saya rasa kita perlu bersatu kalau kita rasa kita ada asas untuk menuntuk apa yang hak. Saya sokong cadangan Faisal. Buat persatuansupaya senang kita berbincang dan merangka apa2 rancangan.

    Hazmi

    email: miecintosh@yahoo.com

    BalasPadam
  8. salam,kalau ada yg nak jadi kepala sy follow...email sy charcoall80@yahoo.com

    BalasPadam
  9. Salam, ayah saya juga adalah salah seorang daripada yang tertipu dengan kese MKLand Bukit Merah ini.. sampai terpaksa bayar lebih daripada RM 1000 sebulan...

    BalasPadam
  10. Saya adalah salah seorang yang menjadi mangsa
    penipuan itu, lebih dari 250 pembeli termasuk saya telah mengambil tindakan mahkamah keatas lanun darat tersebut, hampir 4 tahun kes ini berjalan tapi tida sebarang hasil sebab banyak
    orang kerajaan sekongkong dengan penipuan ini, antaranya bank, pejabat tanah dan sewaktu dengannya....

    BalasPadam
  11. Saya juga salah seorang yang menjadi mangsa
    Setiap kali kita call office di Bukit Merah,jawapan yang sama diberitahu Cik A-- ni ada kerja luar.Apa ni?Nak marah ke tukang yang mengangkat telefon tu pun tak guna...Macam dah diarah-arahkan je bagi jawapan macam tu...

    BalasPadam
  12. Saya antara mangsa . Beli PVSA 2003, apartment 1 bilik tp harga 179k after discount konon harga asal 230k. Skrg dah jadi asrama nursing student. nak jual 30k pun tak laku. GRR ciput ke after 3 tahun. Ini adalah antara kes penipuan paling besar oleh seorang yg kononnya tokoh besar (MK Land). Satu lagi kes penipuan paling besar ialah kes bandar Universiti Teknologi Lagenda, Dataran mantin, Nilai, N. Sembilan. Modus operandi yang sama ( kempen GRR besar2ran). Melibatkan banyak bank, ahli politik, termasuk MB yang semuanya menipu dan menzalimi pembeli. Laknatullah mereka - mereka ini. Mari kita semua doakan Allah hancurkan mereka ini untuk menyelamatkan orang lain dari terus dizalimi!!!!.

    BalasPadam
  13. Haram jadah punya T.S Mustafa Kamal...Memang babi sundal menyusahkan orang melayu...Aku dah 3 tahun bayar bank... Aku sumpah biah jadi babi duk dalam hutan setan.....setan punya tan sri... buat masjid baru kat BM tapi perangai macam setan...dajjal ko.

    BalasPadam
  14. BOLEH ADU KEPADA PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA, TEL 0193591000,0342566618,0342532781,FAKS 42566617,,MUGA KEGIATAN PEMAJU HARTANAH YG TAK BERETIKA INI DAPAT DHENTIKAN

    BalasPadam
  15. Pastikan nama saudara tidak di bangkrapkn oleh pihak bank,risiko jika sudah bangkrap : semua akaun bank di bekukan,jika ada kenderaan atas nama sendiri,kemungkinan cukai jalan tidak dapt diperbaharui,nak tukar nama pun tak boleh.sebarang masalah berkenaan bankrupsi, ada pihak yg boleh tolong bantu,,boleh ctc :NPL RISK MANAGEMENT & SERVICES (EN ROSLAN ARIF) tel : 0192531000,0193971000,0162921422,0122540199,,,ikhlas dari wbf3877@yahoo.com

    BalasPadam
  16. say pun mengalami kes yang sama, sampai nak diistihar bangkrap ......mujurlah dapat buat rayuan kat bank negara untuk structure semula pembayaran, so blan -2 RM 1200 duit aku melayang kat bank utk byar apartment yg kononnya menguntungkan.....sama-2 lah kita berdoa kerana doa orang yang teranaya ini dimakbulkan oleh Tuhan

    BalasPadam
  17. Minta leader yang dulu atau sesiapa yang boleh jadi leader baru dalam kes penipuan MK LAND dan SEGI OBJEKTIF terhadap pembeli suria apartment atau seumpamanya di kawasan bukit merah. Mari kita bersatu kembali untuk mencari penyelesaian kes kita sebagai pembeli yang kena tipu selama ini. Kasihan kepada anak-anak dan keluarga kita kerana hak mereka untuk mendapat pendidikan, makan minum dan sebagainya telah kita habiskan ribuan ringgit sebulan untuk membayar pinjaman bank sedangkan kita tak mendapat apa-apa keuntungan pun. TAK SANGGUP RASANYA KITA NAK MEMBAYAR SEBULAN ANTARA RM1200 HINGGA RM1500 SEBULAN SEHINGGA KITA MATI NANTI..Saya dah letih nak bayar kat bank.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya setuju , klau sapa -2 nak jadi leaderpun saya setuju .....cuba kita buat demontrasi kat B. merah panggil wartawan TV -3 aduan rakyat, biar kes ni dapat liputan meluas kat semua pihak .....

      Padam
    2. saya pun...sapa ada contact leader lama dulu?...kita buat perjumpaan semula...fikirkan strategi yg lain...kot-kot sebelum pilihanraya ada `rezeki` kita...

      my contact: 0134668372/0124418349(suami-en arif)

      Padam
    3. Ya,sy sokong liza. i follow...
      email:charcoall80@yahoo.com
      019-5492259

      Padam
  18. Sapa-sapa yang ada kenalan @ saudara mara yang jadi lawyer boleh X tya pendapat diorang cam mana nak saman @ ambil tindakan ke atas MK LAND dan SEGI OBJEKTIF yang menipu kita semua.........

    BalasPadam
  19. Sila baca ( kes yang sama ). Berlaku di Mantin,N.Semb. Projek Bandar Universiti , Dataran mantin. Sistem GRR/GRS yang GAGAL sama sekali. Sistem ini satu penipuan tetapi masih dilaksanakan diseluruh negara!!!!

    Legal Action To Dataran Mantin – Progress (3)
    19 December 2011 in Dataran Mantin | by sterilenoise
    For those under Group 1 to 3 from the Ngeow & Tan’s filing, it is not pleasant news that the Appeal is lost. And to add salt to injury, you also need to pay RM25,000.00 per group as cost to the respondants (banks). Legal action to the rest of the respondants are still on-going though. Will that ever be a mere paper victory, that’s left the be seen. But what’s the most important thing for the plaintiffs was the decision to loop the banks in to get the monkey off the back, so to speak. But now that it has lost and Dataran Mantin is in liquidation since 6 Mar 2009, it really is your choice to move on with your life because it is really pointless sitting down pondering and feeling sorry for yourself.
    The written judgement can be read from http://www.kehakiman.gov.my/directory/judgment/file/02(f)-15-2011_(W).pdf (please be patient, the kehakiman.gov.my website may sometimes be down)
    How do you want to intepret it? Do you accept that although the bank’s practice is to check for the value of a property before the loan is dished out but the banks are not under the duty to do so by law? Does it feel like you’ve been thrown into the jungle and not only do you need to fend for youself but there are leeches and other parasites lurking around with snares all over the place, while the banks are nicely guarded in a gated garden? Such is the justice you get here in malaysia you really are left with not much but to move on. If you want laws to be fair & to protect the individual citizen, choose your parliamentarian properly. Failure to understand the importance of voting worthy parliamentarians at your own peril. Let’s move on so that we can constantly put bread on the table for our family.



    jimmi

    Dataran Mantin the BASTARDS go to hell with them. Selling price so high but material quality like shit, workmanship very bad. Serve them right for becoming bankrupts.. they SHOULD become bankrupts for the stupid work they have done and manipulating buyers through the non-existent GRS scheme.. no bloody lecturers stay at the Sri Palma. All lecturers prefer to stay in campus apartments due it is very near, walking only 5min to campus
    Next time we MUST not buy any apartments with GRS because the stupid GRS never ever work !!!! These bastards just wash hands when the scheme did not materialise
    Reply

    BalasPadam
  20. saya juga antara pembeli yang kena tipu, bagaimana kita nak ambil tindakan keatas mk land, sesiapa ada idea..tlg ikut serta balaramu@gmail.com

    tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat memorandum jumpa pihak bank...kita kena bergabung ikut bank mana kita punya loan..itu strategi utk memujuk bank supaya mengurangkan beban bayaran bulanan . utk kes lain plak, kita `serang` MK Land aka Segi objektif...

      saya difahamkan ada group awal dah cuba buat tindakan guna lawyer...mana pergi group ni...harap dpt bg respon dan bergabung semula..mungkin kali ini lebih ramai...kalau dpt buat perjumpaan kita semua lg bagus...my email- lizamona50@yahoo.com.my 0134668372/0124418349

      Padam
  21. Ramai pembeli yg ditipu..Saya juga di antara mereka yg malang tu..Apakah tindakan wajar yang patut di ambil? Saman? Laporan polis? bergabung? Sesiapa yang mahir dalam urusan seperti ini minta tolong lah berikan pandangan atau nasihat.

    Kecewa sangat bila rumah yang pertama ni jd beban semata-mata. dekat separuh dari gaji wat byr umah ni je. kalu jual pun kena byr juga. huhu..

    BalasPadam
  22. Sesiapa tahu x cam mana nak join pembeli apartment yang menyaman MK Land sbb saya nak join juga....menurut maklumat yang saya dapat dari pihak bank pembeli-2 ini mendapat mengurangan interest sbyak 30-40K. Sesiapa ada maklumat tentang ini tolong inform kat saya : email sal@pecsb.com.ny @ 012-4494268

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya mohon kepada semua mangsa kes bukit merah ini agar kita buat memorandum utk dihantar kpd pihak pengurusan MBSB (mangsa yg ada akaun loan dgn mbsb). Biarlah hal ini tidak terkubur di sini saja. cuma saya masih tdk dpt contact...harap semua mangsa masuk bg respon as soon as possible...

      Padam
    2. kalau mcm tu saya berminat gak. 0134668372(liza)

      Padam
    3. Sila hubungi KNM Consulting Services , No 33 dan 35 Jalan Medan Tuanku, 50300, Kuala Lumpur ( hadapan Maju Junction)

      Tel:013 2966786,0326988768,0326912539 (Kareem, Angie, Mahfoz)

      KNM adalah sebuah badan yang dilantik PPIM ( Persatuan Pengguna Islam Malaysia) khusus untuk menyelesaikan masalah berkaitan perumahan ( terbengkalai, penipuan )

      Ramai pembeli Bukit Merah telah melantik mereka. Segeralah bertindak!

      Padam
    4. X payah nak bazir duit nak lantik KNM @ pun lawyer sbb dlm aggrementpun trang-2 kita x bleh sue Bank @ MK Land so jln terbaik bincang ngan bank wat restructure blk @ istihar muflis itu je jalanya.

      Padam
    5. Simpati saya dgn tuan2 semua. saya dl kerja dgn segi objektif, berurusan terus dgn perihal loan masuk tahun ke 3 kerja dh dapat sense yg grr takkan di sambung sbb bilik hotel dh oversupply tp management ttp syorkan pada ts mustapha kamal supaya teruskan bina Suria (sbb nk achieve target sales). yg lg sedey mmg terang2 diorg mensasarkan org melayu sbb mudah terpesona dgn janji2 manis bulan & bintang. berdasarkan pengetahuan saya yg cetek ni psal undang2 tanah (boleh kata xde la jgk) tak ada penipuan sebenarnya. sbb tak boleh jual semula tu sebenarnya tanah ni masih lg under master title, mk kena split to strata title tapi diorg tak nk sbb kena byr pejabat tanah lebihkurang rm1k utk setiap unit. unit ni boleh djual semula tapi cukup susah...byk prosedur plus tak de org nk beli dh property kt BM. pendek kata secara teknikal tuan2 mmg tak boley sue mk,bank @lawyer, semua legit. first cuba soh mk serah strata title dulu lepas tu pikir next step.

      Padam
  23. boleh contact saya ...0134668372/0124418349

    BalasPadam
  24. Sila hubungi KNM Consulting Services , No 33 dan 35 Jalan Medan Tuanku, 50300, Kuala Lumpur ( hadapan Maju Junction)

    Tel:013 2966786,0326988768,0326912539 (Kareem, Angie, Mahfoz)

    KNM adalah sebuah badan yang dilantik PPIM ( Persatuan Pengguna Islam Malaysia) khusus untuk menyelesaikan masalah berkaitan perumahan ( terbengkalai, penipuan )

    Ramai pembeli Bukit Merah telah melantik mereka. Segeralah bertindak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang la tlah lantik tapi apapun x dak .......cost baca aggmnetpun RM 800++ ...mmg x patut...

      Padam
    2. semua pembeli pembeli bukit merah, mari kita semua pakat2 turun ke bukit merah untuk menyelesaikan masalah kita semua, Kita desak Mk land dan segi objektif dan bank supaya mengembalikan hak kita. kita nak serah semula lot lot bilik yg dijual tu pada mk land. biar mereka yang tanggung beban hutang bank. kita berkumpul pada 10.11.2012 di perkarangan lobi suria apartment. Leader lama dan baru harap dapat aturkan perhimpunan ini

      Padam
    3. Mmg x leh wat apa sbb kita dah terjerut dgan S& P ( sale & purchase aggrement ) aggrement ni mmg sah sbb pihak pemaju menjual apartment itu kat kita & kita pula sign setuju beli apartment tu .....so klau msuk court pun mmg-2 la kita kalah ......so jlan terbaik cuba berbincang ngan pihak pngurusan MK Land suruh sewa blk aprtmet kita and up skit diapunya GRR ...itu je jlan yg saya nampak skrg ni .......

      Padam
  25. TAK AKU HALAL SESEN8 Oktober 2012 2:08 PG

    ASLKUM saya juga salah seorang pembeli yg ditipu penyangak penyangak bukit merah....saya tidak akan halalkan walau sesen pun keuntungan dari rompakan mereka...bagi saya marilah kita ramai ramai berdoa semuga semua banggunan dibukit merah tu runtoh macam apatmen kat ulu klang dulu tu aku tak untong dajal tu pun tak untong..CELAKA HARAMJADAH PELAX SUNGGUH BABI BETUI MENTEDARAH DUIT HARAM MENYUSAHKAN ORANG

    BalasPadam
  26. lagi celaka itu segi objektif customer service.... 1 tahun lebih tak masuk bayaran bank... satu call pun dia tak pernah buat.. last2 baru lepas didesak baru beritahu ada aggrement baru aku tak sain... padahal aggrement tu tak pernah sampai... Yang bulan2 saya call pasal bayaran tak masuk, dia cuma kata sabar saja.. Ini tak boleh jadi, patut disyorkan diboikot terus bukit merah dan MK Land..Boleh contact saya di 0124599575 atau aweii@hotmail.com

    BalasPadam
  27. Saya pun sama...rasa mcm nk p hempuk saja kepala tn punya MK LAND ni...dia senang lenang kita yg susah payah...bank ligan sana sini...td baru sy call tanya pasai rental jan-may 2013...alasan yg sama...resort x bg lagi $$...itu la alasan sejak bertahun2...nama kita dah kena blacklist...wpun bank bg option utk re-schedule payment...nama kt bank negara still x clear...nk buat pinjaman lain semua sangkut...- Munazura Mansor.

    BalasPadam
  28. rumah tu dah siap dan dah boleh duduk.saya syorkan awak jual je rumah tu.jual ke Mk land ke atau orang2 perseorangan.u all ramai2 jual.jual harga asal xyah untung pun tak apa.janji nama clear.rumah nama anda.so anda boleh jual..T kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ckap mmg lah senang, jual . Apartment I dari 110K lelong spai 35K pun x dak buyer nak cam mna nak jual ? than klau jual kuramg pada harga asal spa plak nka byar hutang kita org yg kat bank blanbak-2 tu. Ingat bank tu nak ksian kat kita orang .....

      Padam
  29. Simpati saya dgn tuan2 semua. saya dl kerja dgn segi objektif, berurusan terus dgn perihal loan masuk tahun ke 3 kerja dh dapat sense yg grr takkan di sambung sbb bilik hotel dh oversupply tp management ttp syorkan pada ts mustapha kamal supaya teruskan bina Suria (sbb nk achieve target sales). yg lg sedey mmg terang2 diorg mensasarkan org melayu sbb mudah terpesona dgn janji2 manis bulan & bintang. berdasarkan pengetahuan saya yg cetek ni psal undang2 tanah (boleh kata xde la jgk) tak ada penipuan sebenarnya. sbb tak boleh jual semula tu sebenarnya tanah ni masih lg under master title, mk kena split to strata title tapi diorg tak nk sbb kena byr pejabat tanah lebihkurang rm1k utk setiap unit. unit ni boleh djual semula tapi cukup susah...byk prosedur plus tak de org nk beli dh property kt BM. pendek kata secara teknikal tuan2 mmg tak boley sue mk,bank @lawyer, semua legit. first cuba soh mk serah strata title dulu lepas tu pikir next step.

    BalasPadam
  30. saya juga salah seorang mangsa yg sedang menunggu dan menunggu semoga MKL lingkup selingkupnya....

    BalasPadam
  31. Kami membantu menyelesaikan pertikaian pembelian Bukit Merah Laketown Resort dan menghapuskan masalah hutang anda dengan cara mudah. Bertindak sebelum terlambat!
    http://bukitmerahlaketownresorts.blogspot.com

    BalasPadam
  32. Assalamualaikum w.b. Saya juga salah seorang pembeli di Lot A suria apartment. Masalah yg dihadapi ini memang membebankan dan pembeli terpaksa menanggung kerugian dan bayaran ansuran bank. Kalau ada pemilik yang telah mengambil kunci daripada SEGi dan mahu lot apartment mereka diuruskan secara perkongsian untung boleh menghubungi saya melalui email. nasirrashid1975@gmail.com. insyallah saya akan menghubungi tuan/puan utk berbincang

    BalasPadam
  33. Hubungi saya juga kamarul 0195752364 salah seorang manhsa yang tertipu dengan MK Land. Haram jadah punya Tan Sri Mustapha Kamal..Harap jadi babi.

    BalasPadam
  34. Hubungi saya juga kamarul 0195752364 salah seorang manhsa yang tertipu dengan MK Land. Haram jadah punya Tan Sri Mustapha Kamal..Harap jadi babi.

    BalasPadam
  35. Hello Am Mrs, Mildred Harapan Am pemberi pinjaman pinjaman yang sah dan dapat diandalkan memberikan pinjaman
    pada syarat dan ketentuan yang jelas dan dimengerti pada tingkat bunga 2%. dari
    $ 12.000 untuk $ 7.000.000 USD, Euro dan Pounds Hanya. Saya memberikan Kredit Usaha,
    Pinjaman Pribadi, Pinjaman Mahasiswa, Kredit Mobil Dan Pinjaman Untuk Bayar Off Bills. jika Anda
    membutuhkan pinjaman apa yang harus Anda lakukan adalah bagi Anda untuk menghubungi saya secara langsung
    di: mildredhopeloanfirm@gmail.com
    Semoga Tuhan Memberkati.
    Salam,
    Mrs Mildred Harapan
    Email: mildredhopeloanfirm@gmail.com


    Catatan: Semua balasan harus kirim ke: MILDREDHOPELOANFIRM@GMAIL.COM

    BalasPadam
  36. saya kena teruk..dah la muflis akibat..rumah pertama saya plak kena lelong ...sungguh azab Allah saja yg taw...rumahtangga musnah...

    BalasPadam
  37. Saya dah wujudkan whatsapp group utk mangsa2 penipuan mk land ni.. to join the group please contact me at 0133997339

    BalasPadam
  38. Do not use all of these Private Money Lender here, there are not legitimate and if they have a free email account tag i.e. yahoo, gmail, hotmail, live etc then they are not legitimate. If they have telephone number with international dialing codes from Nigeria, India, UK, Singapore and France then you have to beware. A legitimate company would have a genuine website, personalized email address/account and based in the country they claim they are. I would recommend anyone looking a a serious/honest loan lender to visit: DAVID HERLEY FINANCE HOME BASED IN THE USA and their reputation speaks louder than others in the industry when it come to obtaining all kinds of loan, mortgage, debt consolidation and Real Estate Loans. Their full website information and contact details are tel no: +1 (321)-323-1809, Website: www.dherleyfinancehome.net or Email: loans@dherleyfinancehome.net located in Orlando, Florida. USA. Skype: dherleyfinance

    BalasPadam
  39. Do not use all of these Private Money Lender here, there are not legitimate and if they have a free email account tag i.e. yahoo, gmail, hotmail, live etc then they are not legitimate. If they have telephone number with international dialing codes from Nigeria, India, UK, Singapore and France then you have to beware. A legitimate company would have a genuine website, personalized email address/account and based in the country they claim they are. I would recommend anyone looking a a serious/honest loan lender to visit: DAVID HERLEY FINANCE HOME BASED IN THE USA and their reputation speaks louder than others in the industry when it come to obtaining all kinds of loan, mortgage, debt consolidation and Real Estate Loans. Their full website information and contact details are tel no: +1 (321)-323-1809, Website: www.dherleyfinancehome.net or Email: loans@dherleyfinancehome.net located in Orlando, Florida. USA. Skype: dherleyfinance

    BalasPadam
  40. Hello Everybody,
    My name is Mrs Anita. I live in UK London and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 U.S. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Anita, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com)Thank you

    BalasPadam
  41. How I Got My Loan From A Genuine And Reliable Loan Company

    I am Mrs.Irene Query i was in need of a loan of S$70,000 and was scammed by those fraudulent lenders and a friend introduce me to Dr Purva Pius,and he lend me the loan without any stress,you can contact him at urgentloan22@gmail.com

    1. Your Full names:_______
    2. Contact address:_______
    3. Country Of Residence:______
    4. Loan Amount Required:________
    5. Duration:_____
    6. Gender:_____
    7. Occupation:________
    8. Monthly Income:_______
    9. Date Of Birth:________
    10.Telephone Number:__________

    Regards.
    Managements
    Email Us: urgentloan22@gmail.com

    BalasPadam

  42. Tuan Nyonya
    Terutama di seluruh dunia, Anda perlu pinjaman uang antar individu untuk mengatasi kesulitan keuangan akhirnya memecahkan kebuntuan diprovokasi oleh bank, oleh penolakan file aplikasi pinjaman Anda. Kami adalah jaringan ahli keuangan swasta mampu membuat pinjaman untuk jumlah yang Anda butuhkan dan dengan kondisi yang membuat hidup Anda lebih mudah. Kami dapat membantu Anda dalam bidang berikut:
    Keuangan *
    * Home Loan
    * Investasi Pinjaman
    * Auto Pinjaman
    * Konsolidasi hutang
    * Line of Credit
    * Kedua Mortgage
    * Akuisisi kreditan
    Anda terjebak, Bank dilarang dan Anda tidak mendapatkan manfaat dari bank atau Anda lebih baik memiliki sebuah proyek dan membutuhkan pembiayaan, kredit buruk atau membutuhkan uang untuk membayar tagihan, uang untuk berinvestasi pada bisnis. Sementara kami siap melayani anda untuk aplikasi pinjaman pribadi Anda dari € 500 sampai € 10 juta untuk masing-masing tertentu dapat membayar tingkat bunga 1,5%. Kami berada dalam posisi untuk memenuhi peminjam kami dalam waktu 12 jam sejak diterimanya permohonan mereka.
    Silahkan hubungi kami untuk lebih jelasnya;
    dangotegrouploandepartment@gmail.com

    BalasPadam