Pengikut

Rabu, 23 Februari 2011

Scam Alert: Teknik penipuan kedai handphone di kaki lima

by SAY NO to MLM on Thursday, 24 February 2011 at 00:29


awas!! aku dah terkena.. akibat terlalu tempted untuk membeli handphone murah dan latest
BlackBerry Torch set baru ditawarkan pada RM 1280!!

hp murah..
lokasi: booth2 jual handphone yang share space dengan peniaga lain dalam satu kedai kt KAJANG
aku lupa dah apa nama kedai tu.. tapi kedai handpone tu share dengan kedai kunci. semua kedai handphone kaki lima tak boleh pakai!!! penipu!! termasuk dalam shopping complex!
cara penipuan yang paling najis jijik penah aku alami betul2 jadi depan muka aku oleh si bangsa mata sepet.
cara dia menipu:-
1) dia cakap mana aku jumpa paling murah, berapa harga
2) dia offer less 70 dari original set sekali dengan posh kulit (aku pun melompat lah!!. murah!). henpon ni memang aku da tau mahal... dalam rm2000
3) lepas setuju aku pun bayar, dia tulis resit tertera handphone model, IMEI nο. dengan memori kad.
4) dia suruh aku sign resit tu.. aku pun pelik? tak fikir panjang.. pasal da dapat henpon baru.. hарру la.. bangang betul aku masa tu.
5) lepas sign , dia teruskan tulis resit tu.. “free music οnƖу″.. aku pun.. hah?? ok fine..
6)ni bermulanya scam haram, dia cocok memori kad aku kat pc dia.. kata nak download lagu.. ok fine..
7)dia pusing volume speaker dia tο thе max hala betul2 depan muka aku..
 apa dia cakap aku tak dengar.. segala mp3, video, gambar2 semua masuk dlm memori kad.
9) dah siap semua, dia bawah henpon aku pegi tah mana2.. aku pun tanya pegi mana? dia kata nak setting kejap 5 minit.. aku pun fine..
10) PALING AKU TERPERANJAT.. ADA BRO KONTRAKTOR SABAHAN ni ambush kedai tu.. kata seller ni penipu lahanat besar.. dah nak gadoh da dorang!.. yang seller tu memang semua muka samseng mafia muda. hancur masa depan kau jadi taik.
11) aku pun menenangkan bro tu yang naik angin, dorang tak jadi gadoh..
12) terkejut aku samseng (seller) tu amik pen, tulis kat resit.. GAMBAR – RM 25, VIDEO RM 25, ANTIVIRUS – RM 100, PROGRAMMING – RM 100.. AKU PUN WATDAFCUK!! mengamuk la aku! (tu la yang terjadi kat bro tu.. dia dah bayar RM 790 untuk phone yang harganya 300.. macam lahanat). aku laks kena bayar RM 1530 untuk release phone tu.
13) mulalah aku bertikam lidah dgn samseng, dah nak panggil polis.. paling aku sedih.. kuli dia ada 2 ekor budak pompuan MELAYU!! turut backup samseng cin. tu.
14)dari 4petang berlarutan sampai 7malam aku ugut samseng tu.. (aku pun takut gak pasal dorang ramai.. kang kena parang leher aku)
15) bos samseng dia datang.. dia nak pujuk2 aku la.. i don give a fck.. nak balik duit aku.. klau tak nak report polis.. sebab da maghrib kan.. aku nak cepat lewat nak solat da.. malas nak fikir panjang.. bos samseng tu bagi balik 100.. aku pun amik dan blah dgn fon baru aku.. kena kencing depan2.. fƖу rm250.. haram jadah mangkuk.!!

NOTE: BEWARE!! BELI DARI AUTHORIZED DEALER OKAY  WALAUPUN HANDPHONE MURAH 50 HIGGET SEKALIPUN.. kalau kena REPORT JE POLIS CEPAT!
sebab aku terlalu sedih.. bila checking2 rasa BB torch secondhand jer...seminggu je aku pakai fon tu.. . tip top macam baru.. aku sedekah kat adik bongsu aku.. kalau terus guna fon tu buat aku teringat balik peristiwa tu..
sekian.. sorry fοr thе bold. saja nak kasi panas topic. beware!

1 ulasan:

  1. Beware ! Scammer mudah.my 010 5272235

    BalasPadam