Pengikut

Selasa, 15 Mac 2011

Scam Alert : SYARIKAT SKIM KUTU WANG POS DISERBU..

by SAY NO to MLM on Wednesday, 02 March 2011 at 08:36
Skim Wang Pos atau kutu dirampas!!

assalammualaikum dan selamat sejahtera..

saya harap anda sihat bersama keluarga tersayang..
kepada umat islam, saya mengucapkan selamat menyambut Maulidur Rasul, oleh itu, jadikan sambutan Maulidur Rasul tahun ini sebagai misi mengisi iman, landasan membetulkan akhlak dan wadah memacu jati diri.. salam..

oh ya.. kenapa dengan tajuk ya.. sebenarnya, saya ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tidak dapat saya lupakan, sebelum ini saya di pelawa oleh seorang rakan untuk menyertai skim kutu wang pos, yang dikenali (tuuuutttt) hehe.. Apa yang di tunjukkan, bagi saya memang lumayan, tapi saya musykil dan mustahil kerana boleh dapat pulangan yang lumayan tanpa melakukan apa-apa dalam masa yang singkat.

Jadi saya berat hati untuk menyertainya kerana macam sesuatu yang menguasai diri saya untuk tidak menyertainya. Jadi saya biarkan sahaja dan berterima kasih kepada rakan saya kerana menunjukkan peluang tersebut.

Akhirnya, syarikat skim kutu terbabit diserbu oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan disiasat mengikut Akta (Larangan) Kumpulan Wang Kutu 1971.

Untuk pengetahuan anda juga di bawah akta tersebut, dinyatakan bahawa mana-mana orang perseorangan, perniagaan atau syarikat dilarang daripada menganjurkan apa-apa skim dana kutu. jika disabit kesalahan, penganjur boleh dihukum penjara, 3 tahun atau denda tidak melebihi RM5000.

kawan-kawan dan pengunjung-pengunjung sekalian, dan orang ramai juga diminta menghubungi Seksyen Aduan SSM di talian 03-22995477/ 5450/ 5451 sekiranya mempunyai maklumat mengenai skim atau program kutu yang lain.

sekian..
sumber harian metro 26 feb 2010 M/s 35A

Tiada ulasan:

Catat Ulasan