Pengikut

Sabtu, 16 Julai 2011

Kisah Benar: Dana Haji Jasman, skim pelaburan memperdayakanorg Islam

oleh SAY NO to MLM pada pada 13hb Jun 2011 pukul 5.07 ptg

KUALA LUMPUR: Satu sindiket pelaburan palsu bukan saja dikesan ‘menjual agama’ sebagai aset untuk memperdaya mangsa, sebaliknya mendakwa ‘projek pelaburan’ yang dijalankan mereka ‘rahsia kerajaan’ selain hanya dibenarkan kepada golongan Muslim.


Sindiket penipuan pelaburan dikenali sebagai ‘Dana Haji Jasman’ dilaporkan mula bergiat aktif sejak 2007, selain mengaut keuntungan dipercayai mencecah jutaan ringgit sepanjang tempoh berkenaan selepas memperdaya ratusan mangsa terutama penduduk Johor dan kini mula menular ke Kuala Lumpur serta beberapa negeri lain di Semenanjung.
Difahamkan, skim pelaburan ala perniagaan jualan langsung berbilang tingkat (MLM) itu tidak menetapkan nilai minimum atau maksimum sebaliknya menjanjikan setiap pelaburan bermula RM1 akan diberikan pulangan RM1,000 dalam tempoh tertentu.

Biarpun konsep pelaburan ini seakan-akan sama seperti MLM, sindiket terbabit ‘menjual agama’ kerana setiap pelabur dipaksa menandatangani surat akuan bersumpah selain ‘berbaiah’ dan berjanji tidak menggunakan wang itu kepada jalan yang salah termasuk membeli rokok.
Malah, ahli kumpulan sindiket terbabit menggelar diri mereka sebagai ‘kadi’ dan ‘pegawai agama’ selain melakukan penerangan di lokasi tumpuan golongan Muslim terutama di masjid dan surau.
Jurucakap Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SSM) berkata, sehingga kini pihaknya belum menerima laporan terperinci mengenai ahli kumpulan sindiket yang terbabit dalam skim pelaburan itu.

“Malah, SSM mengumpul maklumat orang ramai selepas beberapa aduan diterima daripada mangsa terutama penduduk di Johor.

“Pendedahan ini dilakukan biarpun SSM belum menerima laporan terperinci jumlah sebenar pelaburan dan kerugian mangsa kerana SSM tidak mahu lebih ramai mangsa terpedaya,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Menceritakan taktik kumpulan terbabit, jurucakap SSM berkata, mereka pergi ke kawasan tumpuan Muslim seperti masjid dan surau sebelum memperkenalkan diri sebagai ‘kadi’ atau ‘pegawai agama’.

“Malah, ada kalanya kumpulan terbabit melakukan ‘ceramah’ di hotel selepas melakukan hebahan di surau atau masjid mengenai pelaburan berkonsepkan Islam,” katanya.

Menurutnya, dalam ‘ceramah’ berkenaan kumpulan terbabit mendakwa dana itu milik kerajaan dan dikhaskan kepada Muslim serta perlu dirahsiakan daripada penganut agama lain.

“Setiap pelaburan RM1 dijanjikan pulangan RM1,000 dalam tempoh tertentu selain tidak dibenarkan untuk berbelanja di jalan yang salah termasuk membeli rokok.

“Kebijaksanaan kumpulan ini memanipulasi agama untuk meyakinkan mangsa terutama golongan Muslim daripada setiap peringkat menyebabkan ramai individu menyertai pelaburan berkenaan. Malah, mangsa bukan saja penduduk kampung berusia 50-an yang dipanggil ‘pak cik’ sebaliknya terdapat juga kakitangan kerajaan dan golongan profesional yang menjadi mangsa.

“Malah, maklumat yang kami peroleh mengatakan ada seorang individu melabur wang simpanan miliknya RM100,000 sebelum kumpulan terbabit menghilangkan diri,” katanya.

Katanya, dia menasihatkan orang ramai supaya lebih berhati-hati sebelum melakukan pelaburan dalam mana-mana skim kerana kebanyakannya menipu.

“Orang ramai boleh membuat rujukan dengan pihak SSM atau Bank Negara terlebih dulu sebelum melakukan sebarang pelaburan bagi memastikan mereka melabur dengan individu yang benar. Untuk menjadi orang kaya, sepatutnya masyarakat lebih bijak kerana untuk sampai ke tahap itu bukan suatu perkara mudah,” katanya.

Sehubungan itu, mangsa atau orang ramai yang mempunyai maklumat skim terbabit diminta menghubungi SSM di talian 03-62048999 atau emel kepada aduan@seccom.com.my.

Haji Jasman jual agama utk kaya!!

381 ulasan:

  1. Ada forum benda ni kat BRUNEI TOPIX kalau tak salah tajuk bond itu benar somoga dapat tak lama lagi....bukan main ramai bangsa melayu yang percaya sepenuh jiwa dengan bond palsu tu..sampai sanggup tunggu bertahun-tahun dan top up berkali-kali. Bila orang bagi pandangan dan nasihat dia orang maki balik kata dengki tengok orang nak kayalah...hmmmm melayu memang mudah ditipu dan menyediakan diri untuk terus ditipu.

    BalasPadam
  2. Member saya ada yang ...dah bertahun-tahun tapi tak nampak hasilnya...tapi tetap percayakan mlm....susah nak sedarkan dia orang ni. Blog yang bagus...teruskan berjuang :D..

    BalasPadam
  3. ni bukan mlm bodoh..

    BalasPadam
  4. Aku heran mcm maner dia org boleh percaya janji2 yg duit akan dapat tak lama lagi...bila nak dapat ujung minggu lak tu...bila tanya duit dah masok...bank tutup! urusan hari isnin gitu-gitu tunggu rabu ke khamis ada cerita...hahaha gitu ajer lah...sampai jual kebun .. habis duit simpanan sampai sakit nak beli ubat pun tak ada duit..kesian orang felda-felda yang kena tipu...betol aku dengar bila tanya kena marah...kata tak sabar lah...sabar nak kena tunggu sampai masok lubang kubor...apelaa...masih percaya lagi janji2 kosong macam tu...kenapa tak cari aje orang-orang yang buat kerja ni...kenapa dibiar berleluasa...dia orang perut kenyang...yg kena tipu seorang demi seorang masuk hospital hehehe...sakit...bukan sakit apa...sakit DANA HAJI JASMAN....kesian bangsa aku jugak

    BalasPadam
  5. orang yang bodoh dan duduk bawah tempurung saja kata bond ini scam

    BalasPadam
  6. Mana ada Dana Haji Jasman.Semuanya tipu.

    BalasPadam
  7. Alquran dan sunah juga memperingatkan akan beratnya siksa bagi orang-orang yang memfitnah atas kehormatan seseorang, dan mengatakan tentang kesalahan-kesalahan tersembunyi mereka. "Mereka yang suka melihat keburukan yang disiarkan di antara orang-orang beriman, (makai akan memiliki akhir yang sangat buruk dalam kehidupan ini dan akhirat." (QS an Nur (24) 191

    Ali bin Abi Thalib RA pernah menyebut orang yang membiarkan lidahnya bebas tak terkendali dalam menyebarkan keburukan dalam masyarakat adalah pendosa besar. "Orang yang mengatakan sesuatu keburukan dan orang yang membiarkannya adalah sama-sama berdosa," ujar Khalifah Ali. Karena besarnya dampak yang ditimbulkan, fitnah pun sangat dicela agama. Menurut Dr Muhammad al-Hasyimi, individu dalam masyarakat Muslim adalah bijaksana dan sederhana la menghindari semua per soalan yang tidak penting, memiliki karakter mulia, serta berterima kasih kepada ajaran Islam.

    BalasPadam
  8. Sudah terjerumus, susah nak mintak balik duit yg telah dilaburkan. Sebagai peringatan untuk dimasa hadapan, jgn join apa2 skim pelaburan cepat kaya.

    BalasPadam
  9. Saya jg adalah antara org yg pernah terpedaya skim ni, setelah dipromote oleh seorg kwn title cikgu dan seorg ust. Ramai jg kwn2 lain setempat dgn saya yg teruja dgn skim dana hj jasman ni.. Namun menyedari ianya scam saya cepat2 mintak balik duit pelaburan dan saya terselamat dr skim lahanat tsbut.. nasihat saya jgn join la benda2 cam ni. bukan senang nak senang, berapa banyak hasil kita nak kena sesuai dgn usaha..

    BalasPadam
  10. btol lah.... sy sgt setuju ngan pandangan anda itu.... mmmg kita ni mudah sgt ditipu ngan si penipu yg kononnyer menggelarkan diri dia tu HAJI.... kesian..... ntah ler....

    BalasPadam
  11. ada jugak yang masih percaya2... masih tunggu... dalam masa yang sama masih tamak dan sentiasa nak labur je... yang aku epliknyer... dana ni tak tutup2... ada je aku dengar bukak lagi.. offer lagi... smentara duit tu kata dah nak dapat... walau pun aku ni labur rm100.. aku sakit hati sangat bila aku cakap dengan sedara aku jgn terlalu taksub dia tak terima, lagi marah aku pulak.... dia nampak yakin sangat... kreta tak bayar dah 3 bulan... duit simpanan gaji dilabur semata2 nak kan duit berbilion2 yg di janjikan,,,,lepastu lagi... bini dia dah jual gelang rantai.... Ya Allah kau berikanlah kesedran kepada insan2 ini....

    BalasPadam
  12. tunggu 5 hb january 2012, benar atau tidak skim ni

    BalasPadam
  13. confirm dapat pd 30/2/12

    BalasPadam
    Balasan
    1. dari info yg aku dpt... agihan pada ahli bawahan pada 17hb dan 18hb ni....

      Padam
    2. hari ni dah 19 feb 2012...takde dengar cerita apa pun :)

      Padam
    3. ya aku pun dgr kata nk dapat kita tunggu dan lihatlah.... :)nasib aku labur 100 jer keekekeke

      Padam
  14. Kenapa Haji Jasman xkena tangkap oleh pihak polis? Sedangkn banyak aduan diterima? Xkn sejak 2007 masih xcukup bukti lagi? Setahu saya skim yang palsu cmtu mmg dah lama kne tangkap?

    BalasPadam
  15. Rezeki telah ditetapkan oleh Allah.. Kalu ada rezeki dlm bon tu x ke mana.. Xyah lah duk kata mengata.. Org yg melabur tu mmg org yg berani ambil risiko.. Jgn masuk byk2.. Masuk setakat mana kita sanggup rugi.. Sbb kita x tau sejauh mana kebenaran.. Tp Kamal Ashnawi dah buktikan kebenaran dana2 kerabat di raja ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul saya Sokong.

      Padam
    2. sekarang da date 12.5.2012... kate nyer 22.5.2012 akan terima dana ini. subahanallah.. btl atau tidak tgu da tgok saja...
      dilaburkan x banyak.. tp suke extend kan tarikh yang ditetapkan.
      dari tgu sehari ker sehari.. tah la.. ade rezeki ade la. x ade nak kate macam mane?
      urrmmmm

      Padam
  16. LAMA TUNGGU DANA INI, CUBA DENGAN PROGRAM INI, REZEKI ADA DIMANA-MANA, HANYA PERLU USAHA SAHAJA....


    Salam Sejahtera Saudara dan Saudari...


    WAZZUB ! JOM KITA UNTUNG SAMA2...


    Cuma KLIK link dan SIGN-UP saja ! TAK kena bayar apa apa.. saya pun dah sign up ! Cuba saje lah sebab bayaran nya pun LUMAYAN.. Diaorg ni nak Launching WEBSITE BARU, so , diaorg mintak tolong kita war2 kan SITE dorang. Lagi ramai register, lagi banyak payment katanya, nak tahu lagi ? Meh KLIK link ni dan register ....


    http://signup.wazzub.info/ ...


    KENAPA SAYA DAFTAR? SEBAB TAK PAYAH KELUAR DUIT.. TU YANG SAYA DAFTAR . CUBALAH !! MANA TAHU ADA INCOME DISINI . CUMA BUAT IKLAN UNTUK DIA ORG SAJA .=)


    Ape ke bende Wazzub ni?


    Wazzub ni akan menjadi PESAING baru kepada google, yahoo, msn dan lain2 laman website di internet. Yang bagusnya, die ade PROFIT SHARING dgn semua pengguna2 die. Tapi untuk mase yang TERHAD saja.. So saye mengajak you all semua supaya menjadi yang TERAWAL untuk join bende ni. So kalau betul, kita akan dapat share profit tu. Tak mcm google, kite gune google, google yang makin kaya. Kita tak dpt ape2 pun. Kalau yang ni, katekan walau dibayar $50 sekalipun, kita masih dapat sesuatu dari diorang.


    Jadi, sekali lagi saya ajak kawan2 semua, marilah join bende ni. Tak susah, cume sign up je. FREE JE. 1 SEN PUN TAK KENA BAYAR, FOREVER !!!. Dari kita duduk layan internet tak untung apa2, baiklah kite cari peluang nak tambah pendapatan. Tak perlu bnyk pun, dapat sikit pun jadilah. Kate tambah pendapatan kan..


    Renung2kan dan selamat menyertai Wazzub.


    CONTOH ANDA AJAK 5 KAWAN DAN KAWAN AJAK LAGI 5 KAWAN2 DAN
    SETERUSNYA...
    1st. Generation 5 x $1.00 =$5.00
    2nd. Generation 25 x $1.00 =$25.00
    3rd. Generation 125 x $1.00 =$125.00
    4th. Generation 625 x $1.00 =$625.00
    5th. Generation 3125 x $1.00 =$3,125.00
    ANDA AKAN TERIMA PASIF INCOME SETIAP BULAN $3,125.00 SETIAP BULAN
    SEUMUR HIDUP.
    KALAU ANDA TAJA 10 ORG x10 SEHINGGA 5 GENERATIONS..BAGAIMANA.. ANDA AKAN DAPAT
    $111,110.00 per month in passive residual income for LIFE!


    Kalau anda masih ragu2 dan tak nak percaya atau tak mahu beri masa anda sedikit kat sini, tak mengapa lah.... saya macam ni juga... mungkin 75 hari lagi saya ada pendapatan disini, ANDA ??? Tetap di tempat yang sama kan?


    JADI APA TUNGGU LAGI JOM DAFTAR RAMAI-RAMAI DISINI :


    http://signup.wazzub.info/ ...


    AJAK RAKAN SERAMAI MUNGKIN,,SEMAKIN BANYAK RAKAN YANG DAFTAR DIBAWAH ANDA SEMAKIN BANYAK PENDAPATAN YANG ANDA TERIMA...


    CHECK EMAIL [VERIFICATION]. KLIK LINK [VERIFICATION] UNTUK PENGESAHAN..
    JIKA TIADA DI INBOX EMAIL CARI DI SPAM/JUNK FOLDER EMAIL ANDA.


    SETAKAT INI YANG TELAH JOIN ADALAH 550,XXX ORANG JADIKAN DIRI ANDA YANG TERAWAL.....


    SELAMAT MENCUBA DAN SEMOGA BERJAYA…...

    BalasPadam
    Balasan
    1. amacam bro? da kaya blom? kihkihkih

      Padam
  17. Klu dapat nnt yg lain2 dok maki kutuk kata SH Dana ni bodoh jgn ler jealous plak...mgkn kita org adlh yg dipilih Allah tuk jd kaya...insyaallah....Alhamdullillah dgn peluang rezeki ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah dapat ke? hahahaa..... Padan muka sebab ko bodoh dan menjadi lebih miskin

      Padam
    2. Mmmg bodoh lagi bebal. Kerja taknk nk dpt duit senang. Dana org islam konon. Puihhhhhh. Bodohhhhhh!!!!

      Padam
  18. Confirm dapat 31/04/2012

    BalasPadam
  19. bodo punya pelabur..

    BalasPadam
  20. aku juga terpedaya dengan bayangan yang diberikan. mahu jadi jutawan kononnya... bodoh betul.
    habis pitis aku hampir RM20K. Kalu RM20K aku beli polisi insuran lagi baik..dapat juga komdnsyen bulanan RM800.00 sudah bertahun-tahun. Selama 2 tahun lebih aku tunggu, habuk pun tadak.
    Selama 2 tahun kalu aku beli polisi nsuran aku dapat RM19,200. lagi bagus.
    Kalu saudara nak cuba boleh ikut aku.

    BalasPadam
  21. yang ada info terkini pasal dana ni, boleh sharing sikit, sharing is caring

    BalasPadam
  22. masih ada lagi ke skim haji ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tunggu 22hb mei 2012, ada khabar baik katanya.

      Padam
    2. So? kene tipu lagi kan? hahaha bodoh tak boleh diajar..... orang macam kamu ni nak didik pun tak guna, serupa mengajar keldai cakap bahasa jepun..... Kesimpulannya korang yang tak sedar ni memang tahap pemikiran lebih sikit je dari keldai.... sebab korang boleh menaip... hahahaaa

      Padam
    3. hahaha.... pedih bro!!!

      Padam
  23. baik sokmo lepas ni tarikh lain pulak

    BalasPadam
  24. sabar .. sebelum pru13 akan game over .. insyaALLAH

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye ke...? bersabarlah ni .. dari hari ke hari mengikuti perkembangan nya..klu btl allahamdunillah.

      Padam
    2. ye bro ..yakinlah .jgn putus asa ..

      Padam
    3. hahaha... kenyataan memang pahit bro .. pujukla hati tu, buat2 yakin kihkihkih

      Padam
  25. Balasan
    1. Salam..sy nk bkongsi sikit ttg dana ini..ape yg sy dpt dr info, pihak pngurusan dh mbuat pembayaran pada org atasan dan agihan kepada pserta2 bon akan dibayar.jangkaan sbulan utk settlekn pmbayaran ini..PM telah mluluskn..tq harap maklum.

      Padam
  26. Alhamdulillah.....syukur bg yang yakin dan percaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada crita baru ke....nak info sikit

      Padam
  27. Info terbaru dah takde.....semua dah settle.....Masa utk berbuih mulut dah tamat....Skrg tinggal fikir apa bisnes mau bikin shj......seminggu jer lagi.....Khairi pun dah selesai bg penerangan......Alhamdulillah.......

    BalasPadam
  28. benar sudah,ada tarikh nya...?????

    BalasPadam
  29. tiada tarikh diberikan lg .. utk keselamatan ..

    BalasPadam
  30. kata dah dekat,dekat mana..?sana.....sinun.....cuba beri penerangan positif atau lupakan aje.....biar kesedihan berlalu..../

    BalasPadam
  31. X yah pcyela dana hj jasman tu penipu. Dh tggu lma x dpt2.msj bg asyik2 pelarasan ape benda yg nk di laras x tau la.ni zaman it skli klik je duit dh masuk zaman laras2 ni zaman tok kadok.nmpk sgt penipu.korang x yah la tggu ngan jji2 bengong dana ni.wat semak kpla je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam semua, Doa, Usaha, Ikhtiar,Tawakkal, DUIT, ada tu rezeki hang semua.

      Padam
  32. Sabar.....5,6 tahun boleh sabar takkan sikit hari lagi tak boleh.......

    BalasPadam
  33. salam...sekadar makluman tmbahan...dari research yg kawe buat....ksimpuln yg dpt kawe katakan adalah bgini. ada kemungkinannya saham yg kita masuk ini adalah mrupakan saham pelaburan berbentuk BON.mrujuk kpd komen2 yg ada dlm laman2 blog dll.komen negatif yg dilontarkan itu ada kemungkinannya dibuat krn mereka tidak memhami konsep pelaburan dlm bon itu sendiri.ini krn pelburan dlm bon memerlukan 1 tempoh yg agak lama dn memrlukan tahap ksbaran dan kyakinan yg tiggi dsamping risiko yg plu kita hadapi.ini krn tempoh matang sesuatu BON adalh minima 3 thn.rujuk kpd komen negatif itu td.ada kmungkinannya ketika komen itu dibuat tempoh matang bon masih blm mncukupi dan ini menyebabkn hasilnya tdak dpt ditrima..kenapa ramai yg tidak berminat utk melabur dlm bentuk bon? krn tempoh yg lama dan berisiko.berbalik kpd BON kita ini..klebihannya...kurang risiko utk menunggu lama krn sudahbrada dperingkat akhir.utk makluman jg bon kita ini sudah bmula 3 thn yg lalu,dan kini tibalah masa utk mdpatkan hasilnya.dan drpd pemahaman kawe jg,akad bai'ah yg kita lakukan dlm borang tsb adalah merujuk kepada konsep BON itu sendiri.
    Secara mudahnya Bon itu sendiri membawa maksud mewakili akujanji hutang yang diterbitkan sama ada oleh badan-badan kerajaan ataupun syarikat.Apabila demo kawe melabur ke dalam bon, kito sebenarnya berperanan sebagai pemberi pinjam wang kepada badan-badan kerajaan atau syarikat-syarikat yang menerbitkan bon.
    Manakala mereka yang menerbitkannya pula bertindak sebagai peminjam daripada kita yang membeli bon tersebut. dlm erti kata lain PM tu minta pinjam duit ngan kita utk labur dlm BON n byar fees yg plu.
    Sebagai balasan kerana membeli bon mereka, penerbit-penerbit bon akan membayar faedah tetap (dikenali sebagai kadar kupon) kepada kita bagi sepanjang tempoh pinjaman dan memulangkan jumlah pokok yang dipinjam apabila matang.harus diingat 'Ini bertepatan dengan prinsip pelaburan itu sendiri iaitu SEMAKIN TINGGI RISIKO SEMAKIN TINGGI KADAR PULANGANYA ; sbab itu PM tidak akan memaklumkan tempoh brapa lama plaburan ini smasa demo isi borang akad tu..klu bgtau tobat lahum xkan masuk nyer..yela syarat asalnya 3 thn lebih baru dpt hasil.sbab itu hnya mreka yg fhm sja akn tggu n lihat benda ni. alasan klewatan yg diberi itu adalah brtujuan agar demo2 xtrik diri. sbab benda ni btul....bukan tipu...nama plaburan..msti ada tempoh masa nya..
    oleh itu kepada rakan2 sekalian diharap usaha dan keyakinan yg telah kita berikan ini mudahan akan mendapt ganjaran yg sewajarnya.insyaalah
    artikel ini adalah bertujuan utk kawan2 lebih berkeyakinan bahawa hasilnya akan tiba tidak lama lg..
    sblm PRU 13...insyallah

    BalasPadam
  34. klu kata benda ni tipu...haritu aku nak p ambik duit balik...dorang bagi telepok dpan mata modal aku bagi tu...membe aku ambik..tp aku xambik..aku yakin benda ni ada...membe aku dah nyesal skrg

    BalasPadam
  35. Moga dipermudahkan urusan sampai tahu kebenaran sebenarnya...
    Sabar je....

    BalasPadam
  36. dengar cerita hujung bln ni dpt betul ke?

    BalasPadam
  37. 25hb Jun 2012

    BalasPadam
  38. salam.dah ada yg dpt ke? hari ni kan 25hb jun 2012. kwn cuma nak tumpang gembira.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ade cter bru x?

      Padam
    2. ngak ada.....

      Padam
  39. ada cerita baru...sorang ditugaskan cari sape2 yg sudi utk derma 1k sorang sebelum 1 july nie..nak kena cukup 60k ..urgent....supaya dana dapat diagihkan kerana Pay master tak cukup 60k...


    banyak cantik...ingat duit datang dr langit je..senang2 aje

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya dah dapat pun 60k tu.....
      cuma pulangnya aje yang belum dapat lagi...
      entahlah...
      bila la agaknya....

      Padam
  40. Dua bank Islam terbesar mula operasi tahun ini

    Sumber : Berita Harian Dalam Talian

    Isnin, 11 Januari 2010

    Oleh : Ahmad Farizal Hajat

    ahmadfarizal@bharian.com.my





    PENUBUHAN dua bank Islam mega di negara ini yang masing-masing akan mempunyai modal berbayar lebih AS$1 bilion (RM3.43 bilion) berjalan lancar dan dijangka memulakan operasi tahun ini.

    Gabenor Bank Negara Malaysia, Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz, berkata meskipun persekitaran ekonomi global kurang menggalakkan sehingga menimbulkan keraguan banyak pihak mengenai keupayaan negara menubuhkan bank Islam mega berkenaan, bank pusat itu menerima banyak pertanyaan serta permohonan daripada institusi kewangan antarabangsa bagi mendapatkan lesen bagi tujuan itu.

    Beliau berkata, Bank Negara sedang rancak memuktamadkan dokumen permohonan itu selepas tamatnya tarikh akhir mengemukakannya pada Oktober tahun lalu,.





    “Penubuhan dua bank Islam mega di Malaysia berjalan dengan begitu lancar tanpa sebarang masalah dan Bank Negara kini pada peringkat akhir memuktamadkan beberapa dokumen.

    “Insya-Allah, tahun ini, Malaysia akan muncul sebagai negara yang mempunyai bank Islam terbesar dunia,” katanya pada Berita Harian di Kuala Lumpur.

    Difahamkan, beberapa institusi kewangan antarabangsa dari pelbagai benua, khususnya Asia Barat serta negara barat sudah menge-mukakan permohonan bagi mendapatkan lesen perbankan Islam mega itu.



    Zeti turut memberi gambaran penubuhan bank Islam mega itu tidak semestinya ditubuhkan hanya sebuah institusi, tetapi mungkin secara perkongsian atau konsortium dengan institusi kewangan tempatan.

    Beliau juga menegaskan bahawa bank Islam mega itu nanti akan menumpukan kepada perniagaan bersaiz pada peringkat antarabangsa.

    “Bank berkenaan akan mempunyai modal berbayar lebih AS$1 bilion. Justeru, perniagaannya perlu antarabangsa, dari mana-mana bahagian dalam dunia,” katanya.

    Pada April 2009, kerajaan mempelawa pelabur asing menubuhkan dua bank Islam mega di negara ini bagi mengukuhkan lagi kedudukan Malaysia sebagai pusat kewangan Islam utama antarabangsa.



    Penubuhan bank Islam mega, yang ekuitinya boleh dimiliki sehingga 100 peratus oleh pelabur asing itu ditawarkan sebagai sebahagian proses liberalisasi sektor perkhidmatan kewangan yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

    Tawaran itu adalah pertama seumpamanya kerana ketika ini belum ada bank Islam bersaiz sedemikian beroperasi di mana-mana tem-pat di dunia dan ia dijangka mampu membantu melonjakkan lagi sektor perbankan Islam global.

    saja je nak kongsi apa yang dibaca....

    BalasPadam
  41. Jadi apa kena mengena penubuhan bank islam mega tu dgn pelaburan ni?

    BalasPadam
  42. 16 julai 2012 7.45 pm.

    sy adlah pelabur bon hj jasman di kl. baru2 nie diaorng nk lg RM 136k. dh nk puasa pon mintak lg. aku dh pening. kata janji nk dpt duit last2 sekali kena kuar duit lg ada..

    BalasPadam
  43. Yang pasti. . Dana tak pernah bayar kepada para pelabur. ...pelabur yang bayar kepada dana. .. Pak aji jeman dan kawan kawan suka sapu duit orang. .. Para pelabur sekarang jalan sapu sampah. ....duit duit oh duit. ....

    Semoga pakhaji jeman dan kawan terus kaya. .. Para pelabur terus kene tipuuu. .....

    BalasPadam
  44. aku pun join gak bon ni..sebab aku kenal ngan sorg yang boleh dikatakan ade pengalaman dalam bon ni..(kenal dari rakan sekerja aku),dari ape yang dia cerita tu.bunyi mcm byk pengalaman..tp sejauh mana kesahihan nyer..wallahualam..xpasti,tp hajat nak tunggu sampai akhir taun ni jer.masuk taun depan kalau still xdapat.aku xmau amik peduli da pasal ni,aku anggap xde rezeki jer..tp sementara tu aku nak usahakan sendiri cari duit lebih,xmau harapkan sgt pasal ni..ade ape2 berita terkini komen la cni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pak aji pakai serban dahi hitam lekuk kihkihkih

      Padam
  45. Kalau ada bayar laa cepat2.....orang2 atas " yg berkenaan tu " jangan buat sambil lewa pulak....lama sangat dah menunggu ni....takkan hari hari korang nak kena sumpah seranah kot.....?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harapan buat Orang orang atas tu jangan la.......Untuk Kita Kita aje.....
      minggu ke minggu...

      Padam
  46. BANYAK TANGAN TANGAN GHAIB LAK TU
    SUKAR NAK GAMBARKAN TANGAN TANGAN GHAIB TU,,,
    CAM NA AGAKNYA TANGAN TANGAN GHAIB TU,....

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam korg semua dari group mana?alhmdllah group kami dh nak dpt mnggu ni..tp ada group yg akan dpt pada awal september 06hb..tq

      Padam
    2. assalamualaikum..en dari group mana,betul ke dah nak dapat?komfem ke en?sebab group sy belum dapat apa2 berita

      Padam
    3. kihkihkih... 06hb september tahun bila bro?

      Padam
  47. Takde berita apa pun group kita org ni.......baik dr khairi atau saper2 pun......Awal sept dapat?.. Ntah laa.....Skrg malas nak dgr tarikh.....cuma nak tgk duit jer.......tqpi org atas tu kalau sibuk takkan duduk diam jer.....apa proses yg tak selesai lagi.......cuba citer dikit kat org bawah ni.....

    BalasPadam
  48. Betul, mmg sah awal September dapat....September 4012 pun belum tentu lg. So teruskan angan2. Antara proses yg x selesai ialah....ramai lg yg belum kena tipu kat luar tuu. teruskan kutip duit diorang. Hanya yg bahlol sj percaya citer dongeng si penyamun tuu.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.... september 4012 tuuuuu... sonok menganjingkan org bahlol kihkihkih

      Padam
  49. Hanya si bahlol sahaja yang menyibuk atau berlagak pandai......

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan menyibuk atau berlagak pandai bro ..tp keseronokan menganjing org2 terlebih pandai mmg tidak dapat digambarkn, lebih seronok dr berangan dapat bond hj jasman khkihkihkih

      Padam
  50. sy dh tgk slip bank utk penama dgn jumlah yg bakal diterima...
    setahu sy semua slip dh dihantar ke bank yg berkenaan...
    mudah2an segala urusan berjalan lancar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bleh sy tau en dari group mana?group sy x ada apa2 berita lagi

      Padam
    2. pelan penipuan mmg berjalan dengan licin n lancar kihkihkih

      Padam
  51. al-hamdulilah - jika semuanya berjalan gan lancar-- dah lama tggu nie ,,, berjanggut.. oh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. janggut lu pun da jadi putih bro ... kihkihkih

      Padam
  52. DUIT DAH LABUR, PELABURAN DAH CEBUR,JGN CAKAP TAKBUR, DOA JE LAH AGAR MAKBUL.
    JIKA ALLAH NAK BAGI TIADA YANG MUSTAHIL.
    PAKAT DOA AGAR SEGALANYA BERBALOI.

    BalasPadam
    Balasan
    1. pelik benar sy bca msg2 diatas..knape de yg dengki n pelekehkn bende2 mcm ni..bg sy spe yg join tu bserah jelah n tawakal..de rezeki insyllah..tp yg xjoin jgn le negatif sgt..mmg kte xkenal sesama sndri tp jg la ptuturan tu..xelok nk dengki n negatif sgt..sy tahu de yg join tp bg persepsi yg negatif kerana dh tlalu lme mnunggu..padahal xde la labur byk mne..byk yg sy dgr kbanyakkn dr dkalangan kte yg join ni wt cter yg mcm2 n negatif cz dh tlalu feedup sgt ng pngurusan..sy nk tny..''knape anda masuk skiranye rase xyakin n tertipu''..tepuk dada tny selera la kwn2 ye..yup dlm mse tdekat ni insyllah de rezekinye yea..

      Padam
    2. ustad aji berserban berdahi lekuk hitam da keluar bagi tazkirah kihkihkih

      Padam
  53. HuHuhu...kalau betul pun BOND tu ader tak rasa korang boleh dapat, kita buat andaian yang kat atas dok jaga akaun nie semua orang BESAR_BESAR...pilihan raya nak dekat, pasti banyak duit nak pakai....duit mana nak cekau......sedih aku kenangkan...salah sorang nya adalah bapa aku sendiri...puas aku terangkan yang ini adalah SCAM, mati-mati dia tak percaya, last-last 2 bidang tanah dia dh nak tergadai...duitnya TAK muncul2....betul la kata P.Ramlee dlm filemnya...Ya Allah aku bermohon perlindungan dariMu dari kejahatan makhluk halus dan yang kasar dan dari hasad dengki dan tipu helah dunia...AMEEN

    BalasPadam
    Balasan
    1. kepada LEADER2...betul ker dema pernah jumpa HJ.JAsman nie....pelik-pelik, sudah2 ler..Melayu mmg mudah lupa...aku dah serik dah ..hilang duit dekat RM2.o M pasai pelaburan2 begini...

      Padam
    2. bro yg dah sedar alhamdulillah .. yg msih percaya tu pujukla hati memasing buat2 yakin kihkihkih

      Padam
  54. entah le..aku tak masuk..tapi ada tgk member msk..kesian dari berharta sampai skrg tinggal toyota buruk jee..tu pun dah nak tergadai..tiap kali raya dia duduk rumah garu telur...tuhan bagi akal pikirlaa..takda makna orang nak bagi duit berpuluh kali ganda kat korang..baik depa sedekah kat somalia...adoi..orang melayu memang tak puas2 jadi keldai..yg pening tuan keldai pun melayu gak....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau kita tegur dorang kata kita dengki n bodoh x join mende allah ni .. dasar melayu bodoh bertingkat2 kihkihkih

      Padam
  55. Maaf menyampok..sedara sy ada citer pasal benda ni..dan pernah bawa jumpa sorang wakil dari johor..dan katanya kat kl pon dah ramai masuk..
    sedara sy gitau sblm raya boleh dapat!!..sy tk masuk sebab mmg tk mampu walaupon rm100..so sedara saya dahulukan duit dia..ntah la.. boleh dpt info lagi tak?

    BalasPadam
  56. Nak info ye....

    "Ni saya dapat dari "Orang Muar"..
    assalamualaikom..
    MALAM INI MOHON SAMA2 PENERIMA DANA BERDOA SEMOGA ESOK IMPIAN YANG KITA NANTI2KN JADI KENYATAAN ,
    INSAALLAH AMIN.
    DR PM "

    jadi tunggu je la...
    Apa apa pun jangan sampai terabai kerja seharian...

    BalasPadam
  57. Saya pon dh masuk dana ni..mula bayar seratus ja la..lepas mintak duit imuniti la..pelwpasan lhdn la..tup tap tup tap total dekat rm500 semua dh bayar..kalau ikutkan jumlah yg dijanjikan mmg reja sampai mati pon xmampu nak kumpul..RM11.1 juta..dh setahun lbh belum ada apa2 lg yg dpt..katanya sebelum raya nanti tapi xtqu la betul ke tak..baru ni saya ada tanya nama dana tu dana haji jasman ka..tp dia kata bukan..katanya dana pelaburan asian asia..saya pon xtau la yg mana satu betul...biar ja la..saya tak berharap sgt pon..kalau ada rezeki ada la..akaun cimb ngan tabung haji dh 2 3 kali dah diorg mintak..katanya jumlah besar akan dimasukkan ke dalam akaun tabung haji..bonus saja yg akan dimasuk kan ke dalam akaun cimb..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha ... slamat ari raya bro ... kalau x malu ziarah aje smua rumah kat kampong lu, minx duit raya mcm bbudak utk cover duit lu yg da lebur tuh... hihihihi

      Padam
  58. Kalau tak keluar jugak sebelum raya....memang gerakan mencari org2 besar macam hairi dan pak imam akan dilancarkan.....biar dia org tau apa nasib dia org nanti.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha... dah raya ketiga bro .. hj jasman dah brsiap nak g haji lg taun ni .. dpt hj mabrur lagik kihkihkih

      Padam
  59. Salam.. ada upadte terbaru ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada .. baca kat bawah neh kihkihkih

      Padam
  60. top up lagi laa...duk mintak rm200 sorang sekarang..janji sebelum raya dapat.Tahun lepas punya cerita siap ugut paksa kalau tak top up digugurkan..haram jadah betul..bila dah top up..sms masuk kata kerajaan tak boleh lepas sebelum raya..selepas raya 2011 plak..sekarang dah nak raya 2012..pun berita yg sama dapat..bulan lepas siap ugut..nak gugurkan dari list..mesti top up walau rm100..janji pertengahan puasa atau sebelum raya..nak bagi duit raya lah bagai..tapi percaya tak..tunggu la hari khamis ni..rabu depan..satu sms akan berbunyi..pelepasan tak boleh dilakukan sebelum raya kerana masalah teknikal@kerajaan hanya boleh lepaskan selepas raya@mamat bodoh mana tah mati@masalah teknikal bank yg tak dapat dielakkan@najib nak guna duit dulu..ni semua merapu..yer aku ngaku kita bodoh dalam mengadap benda ni..dah berapa banyak skim mcm ni dulu yg berjaya membodohkan orang melayu..dulu kerajaan effisien...sangat2 efisien dalam menangkap diaorang tu semua walaupun ke lubang cacing..nih secara terang2an..pengurusan tertinggi..hari2 salahkan najib especially si rosmah@mak lampir tu kerana tak beri pelepasan...oiii najib tun razak..kau ni nak nazak ke apa? sengaja membutakan diri yer..org melayu yg join program ni dah berpuluh2 ribu..apa undi berpuluh2 ribu ni tak laku ke? hairan aku..tv dah masuk..paper dah masuk..kat internet bersepah..laporan polis dah buat..tapi bertahun2 dibiarkan mcm tu aje..apsal? kalau benda ni tak betul..apsal kerajaan yg kononnya bertanggungjawab ni tak ambil tindakan? atau benda ni betul..apsal nak tahan2 lagi? apsal tak telus je dgn rakyat..kalau betul apa yg pengurusan tertinggi dana ni cakap..teramat wajar la kalau kerajaan sekarang ni dikuburkan terus..

    BalasPadam
    Balasan
    1. "..yer aku ngaku kita bodoh dalam mengadap benda ni" fuhh ..adak ssaapa lg nak buat pengakuan mahal mcm ni? common bro jgn mmalu..hihihi

      Padam
  61. Nie sms dari kenalan dana nie. Betul ke tidak no komen. SALAM. UTK MAKLUMAN SEMUA PM, PELEPASAN DANA TELAH DI LAKUKAN TEPAT JAM 2PM PD 8Hhb OGOS 2012(HARI INI) DAN PEMBAYARAN TELAH CLEAR TEPAT JAM 5PM SEBENTAR TADI. DI HARAP KERJASAMA SEMUA PM UTK MENYEMAK AKAUN MASING2 DAN SILALAPORKAN DGN SEGERA JIKA BELUM MENERIMA PEMBAYARAN.DARI GROUP JOHOR.

    BalasPadam
  62. Entah ye ke tidak.....apasal PM dok diam seribu bahasa.....kalau betul declare laa pada SH.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa la tu..nak jaga keselamatan konon nye...

      Padam
  63. Maaf, sejak bile sebenarnye pasal DANA HAJI JASMAN ni jadi isu hangt?? sy bru tahu diri ditipu sebab selama ni kawan hanya menggunakan nama singkatan DATO' J sahaje....bile sy dpt tahu berita ni mmg terasa amat kecewa ditpu kawan sendiri....bayangkan kata duit dh ada, tinggal nk agihkan, x pasal pulak tuggu lepas pilihan raya lah, nt tangguh lagi, 5 tahun akan dtg la...mmg xda lgsg la jawpannye..burn la RM1k sy tu.............

    BalasPadam
  64. AKu takkan kira burn 1k tu....ambik laa tunggu je kat akhirat atau waktu nak mati nanti.....Allah Maha Adil....

    BalasPadam
  65. anda yg melabur diatas rm1k tak byk mana, rakan sy hampir 200k, minta wang berperingkat2 dgn alasan yg mcm2, juga menjual nama PM. Kasihan, skrg hutangnya keliling pinggang, harta tergadai anak bini terabai. sedih tgk.. bila ditegur melenting.. bukan setahun, dua tahun.. dah 5 tahun..!! masih percaya, masih mengharap.. adui lah tak tergambar dgn kata2, kasihan tgk.

    BalasPadam
  66. 1k untuk yg gaji rm4-5 ribu sebulan memang tak besar.....Tapi sangat besar kepada pihak yang lain......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum. Nk tnya ni. Sbnrnya kalau skrg ni masuk Rm100, dapat berapa? Ade sapa sapa yg bolh tlg jwb?....

      Padam
    2. x payah jadi ahli tertipu bro guna je wit seratus tu wat bayar zakat,lagi berkat rezeki kita dapat..

      Padam
    3. Tp bro, InsyaAllah, Tuhan izinkan kalau kita antara org2 yg teraniaya. Mudah2an.. Amin..

      Padam
    4. insyallah nnt tuhan bukakan hatimu utk mengakui bahawa benda ni scam belaka kihkihkih

      Padam
  67. member suruh check account kata hari ini keluar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah tgk akaun. Floating pn xde lg. Mgkn esok kot, InsyaAllah...

      Padam
    2. bro.....lau dah masok kasi tau ye....hehehehe =)

      Padam
    3. InsyaAllah, nnt share kat forum ni. Same2 kita menikmati nikmat dari NYA, Amin....

      Padam
    4. Dah 16 hb, lg 4 hari nak raya...
      Still nothing..

      Padam
    5. harap sangat masuk awal....nak raya nie...tlong la....

      Padam
  68. sabat sabat semua cuba lawat blog khas dana hj jasman bhg komen sana ramai sabat sabat yg lepas perasaan yg meroyan pun ada

    BalasPadam
  69. kawan2 ada info terbaru x????lau ada kasi share la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam bro, setkt ni yg terbaru, insyaAllah mgkn hari raye yg ke 5. Mudah2an lps ni xde lagi la nk tunda...

      Padam
    2. Alhamdulillah lau benar.....same2 la berdoa ye...

      Padam
    3. selamat ari raya semua, semoga jd jutawan lps raya kelima neh klau x pun bertmbah kayap kihkihkih
      tp lg pnjang delay bond scam ni makin pnjang jgak masa kitorg mengnjingkan korang semua kihkihkih

      Padam
    4. lum nampak lagi....
      etah le....
      bulan pun dah nampak bulan sabit...

      Padam
  70. Berpijaklah di bumi yg nyata..

    BalasPadam
  71. bagi yang masih menunggu seperti jg aku...dana haji jasman..lupakan aje krn Bank Negara dh declare ia sebagai antara dana/pelaburan/saham/mlm yang menipu...lupakan dan halalkan aje pelaburan anda..ha ha

    BalasPadam
  72. http://www.sc.com.my/main.asp?pageid=1032&menuid=272&newsid=&linkid=&type= saya adalah komentar tanpa nama di atas tadi. rujuk web berkenaan

    BalasPadam
    Balasan
    1. LEH GELAK SIKIT TAK....
      KAH KAH KAH....
      CHEK BALIK SEJARAH AWANG ABS...
      KAH KAH KAH...
      SELAMAT BERHARI RAYA...
      MAAF YE...

      Padam
  73. 26 Ogos 2012...dana haji jasman masih menyenyapkan diri; kata dapat sblm raya, lepas tu kata lepas raya, bila ditanya jangan banyak tanya....akhirnya jadi hantu raya, yang hairannya org yang ajak aku bergelar ustaz berkhutbah panjang berjela-jela, kelulusannya juga tinggi di bidang agama...

    BalasPadam
  74. ermm.............dengar kata lepas pilihan raya.......pilihan raya pun x comfirm bile....mcm2 alasan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lepas pilihan raya....nampak gaya tak kaya la....
      Tapi kalau sebelum pilihan leh caya la...
      macam macam akan ada lepas tu...
      Apa apa pun lihat baget tahun 2013 bulan 9 ni...
      mungkin ada klunya.....

      Padam
    2. haa, pilihan raya xjadi buat tahun ni...
      kalau ada dlm tahun ni, ade lah..

      Padam
  75. Hiss..Kesian..Usah bermimpi la untuk mendapat apa yang dihajati..Semua ini hanya la "JANJI PALSU"..

    BalasPadam
  76. ari ni 7/9.2012 masih sunyi sepi....mmg dana ni dana palsu....yg kaya hj jasman tu.....bayangkan 100,000 pelabur masuk rm300 sahaja....brp jumlah yg dia kumpul.....

    BalasPadam
  77. Dana hj jasman atau hj affandi itu ialah dana untuk menjadikan umat malayu di tanah malayu ini (khususnya) sebagai bangsa pemimpin kepada bangsa lain di dunia di dalam kebangkitan Tamadun Dunia Alaf Baru yang diterajui oleh Malaysia sebelum tahun 2020,yang mana masyarakat dunia memanggilnya sebagai kebangkitan islam akhir zaman itu...

    BalasPadam
  78. ape ke bangang orang2 sekarang ni. ade yg blaja tinggi2 pon buat benda ni. kalau benda ni satu hari declare sebagai scam, malu lah org2 yg berijazah berlipat2 tapi bodoh bertingkat2. sampai masukkan sunah. hidup ni senang. nk duit halal kerja menggunakan kederat sendiri. sebarang duit yg kita dapat tanpa menggunakan sebarang kederat boleh dianggap duit haram. kenape? sbb ia sama seperti berjudi. korang tau ke fund tu untuk ape? jangan nk main cakapp je. bon tu dapat dari company yg menjanakan income dari unsur apa? tak tau kan. nk kaya pon beragaklah. dengar cite sampai ada ulama join sekali. kalau betul ulama, harta dunia tak perlu kita taksubkan. betul ke tak? ingatlah orang2 melayu semua. yg complain kat sini dan yg percaya tentang ni HAMPIR semua orang melayu. orang cina atau india dia nak kaya dia usaha. buat business. tak kira haram halal. JANJI BUSINESS. korang semua ni. umpama tunggu kene no ekor. tolong lah. saya ni takdalah kuat agama tp janganlah sesekali kita memperdebat kan berunsur ISLAM untuk harta dunia yg memang bukan kita punya. nak maki korang maki lah aku. aku cuma nk ingatkn je. atlease aku tunaikan ape yg sepatutnya aku buat. beri peringatan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Luahkan lagi luah banyak banyak.....
      biar tenang sikit...

      Padam
    2. ada sesiapa di sini kenal atau pernah bersama sama dgn hj affandi atau halil ibrahim@dr anuar?

      Padam
  79. ada sesiapa di sini kenal dgn hj affandi atau halil ibrahim@dr anuar? blh cherita pengalaman anda?

    BalasPadam
  80. ada sesiapa di sini kenal hj affandi atau halil ibrahim@dr anuar blh cherita pengalaman anda?

    BalasPadam
  81. mmg bodoh sape yg masok pelaburan nii , dh mcm lembu kne cocok idong .baik2 kerje berhenti kononye nk game. anak terabai,agama terbiar disebabkn oleh dana haji jasman si bodo nii.adekee duit Rm100 bole jd berbiliooon . pikirlah wahai bangsa melayu.yg ak ta bole bla, sggop berhenti kerja . mmg bodo spe yg tggu dana nii

    BalasPadam
  82. Menurut info, Haji Jasman dah dapat duit tu dan agihan dah dibuat kpd leader-leader dlm masa seminggu dr skrg automatik akan masuk akaun masing-masing. Korang tengoklah 25.9 masuk ke tak? Yang confirm gaji akan masuk. Kalau Dana Haji Jasman x dapat, janganle bunuh diri ye...kesian nanti masuk api neraka.

    BalasPadam
  83. Dana ni memang betul.. semuanya dah confirm, najib dah lulus, mahathir pun dah dapat, menteri-menteri da dapat, jasman da dapat, leader-leader pun semua sudah dapat..

    ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH

    sekarang tinggal mau delay sajaaa...kih kih kih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cam tu ke.....
      kih kih kih kih

      Padam
  84. yg aku pelik org2 yg xjoin ni maki lebih nape? sdngkan 1 sen pn xgunakan duit diaorg tuk melabur. kalau betullah skim nih tipu so nape tangkapan xdibuat2 lg sejak 2007? bkn nk sdpkan hati tp setakat rm1k..ermmm apalah sgt, skdr mencuba...xnk cuba dok diam2..kalau da rezki Allah nk bg jd jutawan apa salahnya..korg lak yg nk halang2...rezki masing2 lah

    BalasPadam
  85. SELESAI solat hajat perdana malam tadi mendoakan agar Dana Haji Jasman menjadi kenyataan, selepas pembentangan bajet 2013...aku rasa plg lwt thh dpn berdasarkan cadangan pemberian bonus, BRIM dsb mulai akhir tahun ini dan tahun depan...

    BalasPadam
  86. Minggu depan boleh try tengok....takde gak lagi boleh tunggu hingga hujung tahun ni atau paling lewat tahun depan....kalau xde gak pandai2 laaa fikir.....

    BalasPadam
  87. PM2 x habis2 lagi mintak duit. ada je masalah. duit dah banyak keluar, janji tinggal janji.

    BalasPadam
  88. Dana Haji Jasman bin Mat Salleh - 2010 - Aktiviti Tidak Berlesen - sumber dari suruhanjaya sekuriti malaysia

    BalasPadam
  89. Bro Tanpa Nama 28 September 2012 9:57 PTG senang aje...bro. Kuar takat terdaya aje. Macam saya, setakat RM 300, full stop. Lepas tu, kalau kata sangkut ke apa ke..lantak le. Idakle nak demam x kebah kalau x dapat danani...anggap mcm kita msk peraduanle..x menang x pe....menang, alhamdulillah.

    BalasPadam
  90. Orang kampung ramai yg dah dapat. sekarang semua dah malas masuk kebun sawit hanya lepak2 di kedai kopi.
    duit dah banyak ramai yang pakai Toyota Wellfire. Open house Raya main panggang kambing.
    Mewah betul mereka berjoli sakan.

    BalasPadam
  91. bro, kampung mana tu? boleh bgi info sikit.

    BalasPadam
    Balasan
    1. atas alasan keselamatan , semua maklumat terpaksa dirahasiakan.
      harap maklum

      Padam
    2. betul ker ni en?en berkata benar ker atau saja nak sedapkan hati..seriously please be honest.

      Padam
    3. SALAM..NAK TANYA KORANG PERNAH DENGAR DANA UMMAH X??SISTEM SM MCM NI TP XDE PLAK DIA PAKSE2 TMBH DUIT..SP YG NK KLUAR MMG DAH DI PULGKN BLIK..TP NK JOIN BLIK MMG DAH XBOLEH..ADAKAH DANA YG SAMA CUMA DI TUKAR NAMA JE..SEKARANG DAH JADI TAN SRI JASMAN KAN??DAN 7/10/2012 NI CONFIRM ADE MAKAN2 BESAR UTK YG JOIN DANA UMMAH NI BETOL KE??SP ADE DGR N JOIN DANA UMMAH NI PLEASE SHARE..

      Padam
    4. kebenaran akan menjelma, hanya tunggu masa aje & giliran, untuk menikmati pulangan dari setiap sen yg di laburkan.

      Padam
  92. TRAGEDI 1 Oktober dpt sms berbunyi "kena kacau lagi." Balik-balik salahkan Rosmah Mansor. Jadi kesimpulannya sampai PRU nanti x dpt jg, jgn mimpi dpt ROP lg....bagus jg ada duit juta-juta kena buru sana-sini susah jg. baik mcm aku, gaji bersih RM 3220 tolak hutang kereta ada lg lbh krg rm 2K ckp2 makan. Alhamdulillah

    BalasPadam
  93. berita terkini; gangguan x seberapa sangat, insyallah proses dokumentasi hamp selesai; sabtu ini 6 Oktober diadakan Solat Hajat Perdana selepas Maghrib di Masjid Subang Airport datangle beramai-ramai dan doakan agar cerita dongeng menjadi kenyataan dan gangguan dpd first lady x lagi..

    BalasPadam
  94. ada sesiapa di sini kenal hj affandi atau halil ibrahim?

    BalasPadam
    Balasan
    1. PM sy dia cakap kenal haji jasman..group sy kalau ade ape2 hal PM sy akan refer ke haji jasman,sy ade gak tanya ahli group sy yang kenal ngan PM ni,ade x dia kenal haji jasman,dia cakap haji jasman susah nak jumpa sebab dia org besar n membe Tun Mahathir..Pm sy ni org yang berpengalaman luas dalam hal2 kewangan..dia pernah tunjuk bukti dulu..pendapat sy,memang dana ni ada,wujud..tp sy x yakin sume SH dapat sampai juta2..sy difahamkan dana ni dah dibahagi dah antara kita(SH)&Kerajaan..n sy juga diberitahu pihak Kerajaan x dapat byk..so kalau ikut logik,xkan Kerajaan nak bagi seorang SH sampai juta2..mungkin akan merugikan kerajaan..pendapat sy je ni..ape2 pun tunggu je,ade rezeki,alhamdulilah..kalu x,xde rezeki.

      Padam
  95. ada sesiapa di sini kenal hj affandi atau halil ibrahim?

    BalasPadam
  96. yahoooooooooo dh dpttt punn.... nex week nk tangkap satu kereta sport ,hutang2 dh langsaiiii ...yeeehaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. berapa karung hang dapat???? berbaloi baloi...tahniah.

      Padam
    2. 100 karung kot haha

      Padam
  97. eh bukan 9/10/2012 ke bru sume paymaster akan dpt?..hmmm..cam pelik..

    BalasPadam
  98. kutunggu dan menunggu
    khabar darimu sayang
    bilalah paymaster nk btau
    leh dapat rm 1.5 juta...(member ajak joint dana di bwh abu yamin aku kata bior ajelah dulu nk rasa hasil dana haji jasman)

    BalasPadam
  99. kat tempat aku malam tadi sembahyang hajat sujud kesyukuran penuh sesak dengan jemaah dari mana datang kereta jangan cakap penuh parking kat luar jalan

    BalasPadam
  100. Ada ke pm yg da trime payment?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hanya yang betul betul PM je yang tau...
      Nak tak nak terus ditunggu..
      cari PM kalau nak tahu...
      Tu pun kalau nak diberitahu...
      Agak agak la nak bagi tahu tak...

      Padam
  101. Da ada yg dpt ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya la belum lagi.....
      Sambil tu layan ni....
      kapal nuklear Amerika masuk Malaysia...
      Cantik Gak kapal tu....

      Padam
  102. tadi jumpa member masam aje muka dia bila aku tanya pasal ROP..dlm pada tu desak aku joint abu yamin nye lak...hmm ntahle

    BalasPadam
  103. tunggu je ROP or dana ni..klu rezeki betul lah tu dah betahun menunggu ni...

    BalasPadam
  104. Aku nak tunggu sampai Krismas 2012 jek... pastu nak cabut.....

    BalasPadam
  105. kalo benda ni tak betul, npe smpai skang ni hj.jasman 2 tk di tangkap ek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab hji jasman tu dah kaya....Hihii...lau dia masuk kejap jek dah kuar balik..
      bayar peguam mahal2, bayar ikat jamin semua, habis cite

      Padam
  106. Bank Negara Malaysia dah keluarkan waran tangkap ke atas Haji Jasman .... (sumber BNM) ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. http://www.bnm.gov.my/documents/2012/Financial_Consumer_Alert_listEN_Sept.pdf

      Padam
  107. kalu da kuar bulan 7 xkena tangkp puunnn....smlm da adakan solat sunat n sujud syukur kat masjid besar bt anam segamat ramai yg dtg..segala urusan hampir selesai inshaallah

    BalasPadam
  108. Kalau betul pun mana keputusannya....? Kenduri ada macam nak cover jer...... Ada yg kena nanti......

    BalasPadam
  109. baru dapat mesej dpd leader ROP: Salam, alhamdulillah program ROP kita akan ke garisan penamat pd bila2 masa. jadi tlg sahkan Nama Penuh, No IC dan No akaun bank utk semakan kami. Atas sokongan semua, kami memberi PELUANG AKHIR utk PENYERTAAN BARU (Jika ada) dan TOPUP , ambillah peluang ini sblm ditutup sepenuhnya. TQ. Nak TOPUP atau PENYERTAAN BARU...ha ha bak kata lagu sudah cukup cukup sudah, cukup sampai di sini saja....

    BalasPadam
  110. hahahha...
    TERBAIK....
    tabur 100 dapat 500k....wuuuiiii
    mmg org pakat tabur laaa

    BalasPadam
  111. Aku masuk dah puluh ribu kat dana ni...tp sikit pun aku x heran kalau kena tipu....berjuta lg duit aku dlm bank...rasa mcm keluarkan seringgit je dr dlm dompet....kalau dapat berbaloi....kalau tipu sikit pun aku x heran...x menjejaskan aku pun.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bak sini nak pinjam sikit nak wat modal niaga......

      Padam
  112. GILER TAKBURRR...
    PATUT LAA KENA TIPU....
    KAKAHAKAKHAKHAKHAKHA...
    SKANG NIE, ORG NAK KENCING PUN MAU BAYA, NI SAPA LAA NK BG DUIT SENANG2...INGAT NAJIB TU BAIK SGT NK BG RAKYAT? DUIT PETRONAS N KWSP PUN DERANG SONGLAP ABISS...
    SONGOL SONTOLOYO LAA...

    BalasPadam
  113. BERITA terkini diterima semalam sempena Hari Raya Qurban...skrg tempoh bertenang...dana akan dapat bila-bila masa sahaja...awasi keselamatan kaum keluarga...tempoh bertenang adalah 14 hari..mari kita update news selepas 14 hari bermula dari sekarang!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada makluman terkini ke? tkde duit masuk pn?huhuhu

      Padam
  114. Banyak la tempoh bertenang.....takde tempoh bertenang nye dah.....lepas 14 hari ni hj jasman dan konconya yg kena jaga keselamatan diri.....sebab ramai SH yg nak jumpa dia....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni bukan nk kene bertenang lgi tp mcm da nk bertendang da ni ha..hihihi..
      mcm nk kene balun jek..hihihi

      Padam
  115. apa-apapun kita tunggu aje...apalah sangat takat melabur rm 300 x dapat rm 1.5 jutapun msh bersyukur dgn gaji dan elaun rm 6000++ tiap bulan (biarpun gaji bersih rm 3000++) aje, ada keter 2 buah, ada rumah teres 2 setengah tingkat, ada tanah 2 ekar...adalah saving sikit-sikit..alhamdulillah. tadi tengok cerita Joyah Jadi Jutawan...takut juga kaya sangat sampai lupa diri...memang seronok nak jadi kaya tapi biarlah kaya dalam keberkatan

    BalasPadam
  116. TINDKAN MANUSIA AKAN HILANG RASIONAL BILA DIKABURI DENGAN NAFSU PANGKAT, JKEDUDUKAN,HARTA DANWANG RINGGIT. BETULLAH KATA NABI MUHAMMAD S.A.S SETIAP UMAT ADA FITNAHNYA DAN FITNAH UMAT NABI MUHAMMAD S.A W ADALAH HARTA

    BalasPadam
  117. telah hampir genap 14 hari tempoh bertenang...ROP masih menyenyapkan diri..aku kehilangan kata-kata

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dengar kata final 10hb november 2012 ni, tp hanya advance dulu..

      Padam
  118. aduhhhh... dah lama dahhhhh....

    BalasPadam
  119. Sme2 la kte doa n tawakkal...tk dpt bjuta pn x pe, dpt RM1k pn da alhamdulillah beb.huhuhu

    BalasPadam
  120. Hari ini dahpun 10 November...belum tgk ATM lg..ntah dapat ke idak? Rasanya idak..ha ha ha

    BalasPadam
  121. yaaaahuuuuuu ... duitt sudah ada dlm acc.... pokcikkkk kayoooooo ..yaabidabiduuuuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. mcm nk sedapkn ati je brader..hahahaha

      Padam
  122. Ya ka dah masuk TANPA NAMA? Masuk account mana?

    BalasPadam
  123. bro jgn meroyan bro, bahaya.....

    BalasPadam